clabescu.marius scrie:Buna seara dragi apicultori si mai ales ..profesori pentru mine.In aceasta seara mi-am hranit albinutele si intre timp mi-am aruncat ochii dupa matca dar.....vreau sa va zic ca este a treia oara cand ma uit si nu o vad,asa ca daca cineva stie cum sa o gasesc mai repede,ceva sfaturi sunt bucuros sa le citesc.Asta ar fi una din probleme,cealalta este ca urmarind sa gasesc matca am observat la unele albinute ca au marginea aripioarelor tocite chiar putin rupte...stiu din ce am reusit sa citesc ca acesta este semnul varozei.Vreau sa va zic ca acum 8 zile am facut tratamentul cu Varachet Forte exact cum se preciza in prospectul dat urmand sa repet din nou.Vreau sa mai zic ca la sfatul unui apicultor poate nu asa experimentat am mai introdus si 3 rame cladite in continuare celorlalte.
un OM scrie:Fie o populatie mare de albine in stup, fie o aerisire deficitara.
Pentru a remedia treaba cu populatia se mareste cuibul prin adaugare de rame sau caturi, dar la timpul acesta din an nu cred.
Pentru aerisire: sita in podisor sau pe fundul stupului, dar atentie la urdinis caci in curand vor bantui, ( incerca sa intre), viespii.
un OM scrie:Domnu Clabescu vezi ca nu este zbor de curatire (acesta are loc de obicei la inceputul primaverii), ci este zborul de recunoastere a puieietului ( a imprejurimilor stupului din care provin).
Intotdeauna solutia la indemana impotriva furtisagului este micsorarea urdinisului la maximul puterii familiei de aparare, daca nu chiar inchiderea totala pentru o perioada de cateva zeci de minute sau chiar ore, iar daca nici asa nu da randament mutarea pe alta vatra.
dorindafi scrie::mrgreen: poate era transpirata![]()
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori