Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultor incepator doresc cat mai multe sfaturi!

Mesajde TROJAN » 12 Aug 2011, 16:10

lasa cumparatul..il ei la primavara acum e risc :!:
TROJAN

Mesajde clabescu.marius » 13 Aug 2011, 20:49

Buna seara dragi apicultori si mai ales ..profesori pentru mine :D.In aceasta seara mi-am hranit albinutele si intre timp mi-am aruncat ochii dupa matca dar.....vreau sa va zic ca este a treia oara cand ma uit si nu o vad,asa ca daca cineva stie cum sa o gasesc mai repede,ceva sfaturi sunt bucuros sa le citesc.Asta ar fi una din probleme,cealalta este ca urmarind sa gasesc matca am observat la unele albinute ca au marginea aripioarelor tocite chiar putin rupte...stiu din ce am reusit sa citesc ca acesta este semnul varozei.Vreau sa va zic ca acum 8 zile am facut tratamentul cu Varachet Forte exact cum se preciza in prospectul dat urmand sa repet din nou.Vreau sa mai zic ca la sfatul unui apicultor poate nu asa experimentat am mai introdus si 3 rame cladite in continuare celorlalte.
Fotografie1153.jpg
Asa arata una din rame...
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde liviu1965 » 13 Aug 2011, 21:31

clabescu.marius scrie:Buna seara dragi apicultori si mai ales ..profesori pentru mine :D.In aceasta seara mi-am hranit albinutele si intre timp mi-am aruncat ochii dupa matca dar.....vreau sa va zic ca este a treia oara cand ma uit si nu o vad,asa ca daca cineva stie cum sa o gasesc mai repede,ceva sfaturi sunt bucuros sa le citesc.Asta ar fi una din probleme,cealalta este ca urmarind sa gasesc matca am observat la unele albinute ca au marginea aripioarelor tocite chiar putin rupte...stiu din ce am reusit sa citesc ca acesta este semnul varozei.Vreau sa va zic ca acum 8 zile am facut tratamentul cu Varachet Forte exact cum se preciza in prospectul dat urmand sa repet din nou.Vreau sa mai zic ca la sfatul unui apicultor poate nu asa experimentat am mai introdus si 3 rame cladite in continuare celorlalte.
Fotografie1153.jpg

Ok, incet.....

Eu din primavara nu vad nici o regina.... Fa ca mine.. vezi rezultatul existentei d-nei , adica larvele... daca exista inseamna ca ai si regina.
Incepe tratamentul cu varachet , mai multe la , stai sa caut......
viewtopic.php?f=8&t=528 .
Zic ca ai cam tot.
In rest , sa vorbeasca seniorii...

O seara buna,
liviu1965

Mesajde TROJAN » 14 Aug 2011, 16:05

intrebare!!! la unul din stupi observ o mica barbuta..ce poate sa insemne asta :?:
TROJAN

Mesajde un OM » 14 Aug 2011, 19:11

Fie o populatie mare de albine in stup, fie o aerisire deficitara.
Pentru a remedia treaba cu populatia se mareste cuibul prin adaugare de rame sau caturi, dar la timpul acesta din an nu cred.
Pentru aerisire: sita in podisor sau pe fundul stupului, dar atentie la urdinis caci in curand vor bantui, ( incerca sa intre), viespii.
un OM

Mesajde clabescu.marius » 15 Aug 2011, 11:08

Albinutele mele la un mic zbor de curatare :D
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde liviu1965 » 15 Aug 2011, 13:33

un OM scrie:Fie o populatie mare de albine in stup, fie o aerisire deficitara.
Pentru a remedia treaba cu populatia se mareste cuibul prin adaugare de rame sau caturi, dar la timpul acesta din an nu cred.
Pentru aerisire: sita in podisor sau pe fundul stupului, dar atentie la urdinis caci in curand vor bantui, ( incerca sa intre), viespii.

Ca solutie , ce zici, nu ar trebui limitat urdinisul?
In felul acesta sa micsoreaza " campul de lupta " intre albinele paznice si intrusi....
liviu1965

Mesajde un OM » 15 Aug 2011, 21:58

Domnu Clabescu vezi ca nu este zbor de curatire (acesta are loc de obicei la inceputul primaverii), ci este zborul de recunoastere a puieietului ( a imprejurimilor stupului din care provin).
Intotdeauna solutia la indemana impotriva furtisagului este micsorarea urdinisului la maximul puterii familiei de aparare, daca nu chiar inchiderea totala pentru o perioada de cateva zeci de minute sau chiar ore, iar daca nici asa nu da randament mutarea pe alta vatra.
un OM

Mesajde clabescu.marius » 16 Aug 2011, 09:10

un OM scrie:Domnu Clabescu vezi ca nu este zbor de curatire (acesta are loc de obicei la inceputul primaverii), ci este zborul de recunoastere a puieietului ( a imprejurimilor stupului din care provin).
Intotdeauna solutia la indemana impotriva furtisagului este micsorarea urdinisului la maximul puterii familiei de aparare, daca nu chiar inchiderea totala pentru o perioada de cateva zeci de minute sau chiar ore, iar daca nici asa nu da randament mutarea pe alta vatra.

Multumesc mult de sfat si indiciu.....am fost putin in ceata deoarece am citit undeva ca mai pot avea loc ceva zboruri de curatire si inainte de primavara...plus ca miscarea am vazut ca este aproximativ la fel.
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
clabescu.marius

Mesajde TROJAN » 17 Aug 2011, 19:30

Seara! oameni buni am inq o intrebare. astazi am controlat un stup shi din interes am rupt o celula de trintor capacita.acolo era o larva mare iar in ea era totul apos shi curgea...ce poate sa insemne asta varroa?
TROJAN

Mesajde dorindafi » 17 Aug 2011, 20:18

:mrgreen: :!:
dorindafi

Mesajde liviu1965 » 17 Aug 2011, 21:09

Seara, habar nu am , da' mi-a placut intrarea. Long live the Base'...
Scuza-ma dar nu m-am putut abtine... dorindafi a fost superb... inca o data scuze.
liviu1965

Mesajde TROJAN » 17 Aug 2011, 21:33

dorindafi scrie::mrgreen: poate era transpirata :!: :lol:

may nea florine sau cum te-o fi chemind vrajeli deastea sa spui copiilor din mahala. eu am dat o intrebare nu un subiect de luat la misto.daca nu stii rs. mai bine taceai ;)
TROJAN

Mesajde un OM » 17 Aug 2011, 22:03

Era, doar, o larva bine hranita de trantor. Daca ar fi avut varoa, ai fi observat cateva puncte rosii.
un OM

Mesajde IonutMioveni » 17 Aug 2011, 22:10

Fara suparare TROJANe colegul nostru dorindafi a vrut doar sa ne mai descreteasca puti fruntile si zic eu chiar a reusit :D .
Inainte de a iti da cu parerea referitor la faptul ca in acea celula este Varroa destructor este bine sa te documentezi , iar daca nu ai de unde te ajut cu cea mai mare placere. :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ugfbujRrrQ&feature=related[/youtube]
Sper ca ti-am fost de ajutor. ;)
Fişiere ataşate
bolile_albinelor_16_pag-013.jpg
bolile_albinelor_16_pag-012.jpg
bolile_albinelor_16_pag-011.jpg
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde dorindafi » 18 Aug 2011, 21:53

salutare ionutmioveni :D
poza din imaginea a doua am vazuto pe viu la mine in stupina anul trecut
urate momente sahi greu de uitat :oops:
dorindafi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR