delorin I scrie:In fotografie este ceea ce in unele locuri se numeste Menta Broastei! Cert e ca in afara de acesta specie....mai avem in Romania, fara a pune noul val de tipuri de menta pe care il aduc acum super marketurile, cel putin 2!
janese scrie:cu acid acetic glacial...dupa un sezon de conservare ruginesc pana la rupere sarmele galvanizate din rame!!!!!
panshe85 scrie:gata treaba... dupa mai bine de un an de cand le am pus la pastrare, cu 300 ml de acid acetis glaciar pus in doua transe (150ml la sf lui august 2011 si 150 mai 2012) rezultatul aste urmatorul: urme de gaselnita ici colo,maxim 4,5 rame din 60 cu cateva celule afectate (acestea au fost in catul de sus, vaporii de acid acetic sunt mai grei decat aerul)....sarme ruginite nu am gasit , ce i drept, dupa cum am spus in postarea de mai sus, ramele au fost folosite cel putin 1 an (propolis,ceara pe sarme).
in concluzie sunt multumit de el si pe termen lung, singurul impediment este pretul(nu ca ar costa o avere insa se poate si gratis)
delorin I scrie: Si acum vrei sa le topesti? NU vrei sa le vinzi mai degraba unui incepator care are nevoie de ele?
almasel scrie:Eu personal folosesc dulapuri confectionate de mine (am folosit PAL- asta a fost disponibil gratuit de la un prieten care face mobila; cu siguranta merge la fel de bine si OSB), placile avand dimensiunea initiala (nu am taiat nimic din ele). Inchiderea este ermetica, la imbinari nu exista nici un fel de spatii pentru circulatia aerului.
Varianta asta este ok in cazul meu, deoarece nu am un numar foarte mare de rame (in jur de 1800- 2000 rame crescute).
.....
almasel scrie:delorin I scrie:Dulapul facut-(e)...au niste cote exacte? Mai ai loc desupra ramelor? Sau ai ales sa incapa mai multe?
S-au nimerit dimensiunile astfel incat pe inaltime incap 2 randuri de rame 1/1 si deasupra lor mai ramane un spatiu de vreo 15 cm (folosesc dulap orizontal, nu vertical). Am incercat sa pun poza aici dar are dimensiunea prea mare. Mergi pe link-ul asta si vezi poze acolo:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 515&type=3
bio scrie:Almasel, ce dimensiune exterioara ar avea un dulap din acesta, in care incap 300 de rame..?..
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Kostas, unincepator şi 54 vizitatori