Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

hranire de completare

Mesajde BARBY » 16 Aug 2011, 00:48

vineri intentionez sa merg la stupi sa fac hranirile de completare...cum ma sfatuiti sa fac acest lucru? de ce tre sa tin cont?multumesc
BARBY

Re: hranire de completare

Mesajde jenica67 » 16 Aug 2011, 07:10

Sa eviti furtisagul :
- administrand seara tarziu
- cantitatea sa fie atat, cat poate duce familia pana dimineata
- sa nu versi pe jos
- daca nu ai hranitoare de mare capacitate, poti sa il administrezi in pungi de legume, cum sunt la hyprmarketuri (atentie cum le presezi, sa nu le spargi), ca nu miroase si evita si cu asta furtisagul.
Sa nu uzezi albinele, administrand sirop invertit, + ceai de plantele cunoscute.
Pentru completare, este de preferat sirop 2/1.
jenica67

Mesajde proapis13 » 16 Aug 2011, 08:42

jenica67 scrie: Sa nu uzezi albinele, administrand sirop invertit, + ceai de plantele cunoscute.
Pentru completare, este de preferat sirop 2/1.

Unde ai citit retzeta asta de hranire de completare??
Eu shtiam ca nu uzezi albinele folosind sirop invertit
Daca siropul este invertit cum trebuie pui shi pe capacul stupului shi nici macar nu este cercetat de albina :o
Si daca tot il invetzi minuni de-astea scrie shi plantele cunoscute sa shtie omul ce sa puna in ceai
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Arhivistu » 16 Aug 2011, 11:57

Nu ai inteles bine proapis13,jenica a spus ca administrand sirop invertit nu uzezi albinele(eu asa am inteles cel putin) :)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde jenica67 » 16 Aug 2011, 19:19

Da asa am spus, nu uzezi albinele, sau le uzezi intr-o masura mai mica, folosesti siropul invertit. Plantele ziceam ca mai il invit sa citeasca, dar daca sunt invitat, mai fac o recapitulare.
Eu fac asa (mai bine spus sotia imi face ceaiul) : un ceai din 3p (plicuri) musetel, 2p coada soricelului, 2p galbenele, 3p sunatoare, 2p menta, 2p tei, 1/3 lingurita pelin, totul cu 1.1 l de apa (primele 4 sunt importante dar si celalalte au contributia lor). Se lasa 10 minute si se strecoara, apoi se incalzeste intr-o oala de 10 l peste care se pune 5 kg de zahar si 5 gr de sare de lamaie, se mesteca pana se dizolva si se fierbe pana cand da in clocot si produce besici mari. Se lasa focul putin mai incet, in asa fel incat sa iasa besici in continuare. La un moment dat, besicile se fac tot mai mici, pana dispar aproape integral. Acesta este momentul cand zaharul este invertit. Acum daca vrei sa faci sirop 1/1, pui repede 4 l de apa rece si mesteci sa se omogenizeze, iar daca vrei sirop 2/1 pui numai 1,5 l de apa rece.
jenica67

Mesajde liviu1965 » 16 Aug 2011, 20:39

Din experienta mea de consumator de ceaiuri..... am observat ca pliculetele nu prea au " parfumul " unui ceai facut din planta naturala. Plantele se gasesc la piata , daca nu le ai cu culesul de pe camp. Revin la pliculete... cred ca producatorii le scot din esenta, si ce ne vand este de fapt o chestie cu parfum de planta.
Eu am postat odata si nu am primit comentari, despre o reteta simpla : menta (strange burtica) + tei ( calmeaza...) + galbenele ( antiseptic ) . Le gasesti peste tot . Ma gandeam sa pun si pelin dar stiu ca e toxic si nepricepandu-ma la dozaj nu am riscat... Plus de asta stiu ca e bun la ceva dar nu stiu la ce ( pe timpuri era la alimentara vin pelin...... )

O seara buna
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 16 Aug 2011, 20:51

Din cate stiu mai este un topic activ pe acest subiect
Nu ar fi mai bine sa le comasam ? In felul acesta se restrange informatia....
liviu1965

Mesajde lucky5strike » 17 Aug 2011, 16:11

Pax vobiscum!
lucky5strike

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR