Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 01 Dec 2012, 22:33

Vad ca esti timid in postari si sper sa nu fii si la citit :lol:
Si pt ca esti primul care posteaza la mine in pagina si nu are scris la avatar de unde este sa stii ca fac o singura exceptie cu tine si te trimit unde ai nevoie;de obicei nu raspund celor ce nu au trecut la avatar localitatea deoarece consider ca aceasta este lipsa de respect fata de interlocutor
Am mai patit-o si pe forumul vechi cind intr-o discutie cu Misu eu explicam undeva prin februarie ca am dat turta cu polen si el deja era cu albinele la polenizat migdali.A venit unul care nu stia ce si cum se maninca forumul si a inceput sa ne balacareasca pe amandoi ca suntem mistocari.Tipul nu citise ca Misu scria din Spania,Malorca sau Alcantara nu mai tin minte
Uite aici un link tot de pe forum viewtopic.php?f=11&t=122#p878
Ai aici cam tot ce-ti trebuie si sper sa termini de citit in iarna asta;citeste si postarile colegului MyBees ai ce vedea
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 01 Dec 2012, 22:47

Milu !
cat despre colegul Misu ;) probabil era si el pe la polenizari.... de ochi migdalati :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 01 Dec 2012, 22:52

Primul meu contact cu albina a fost in clasa a-I-a cind intr-un weekend petrecut la bunici
am facut concurs cu prietenii care omoara cele mai multe albine calcind pe iagode cu talpile goale :lol:
Inchipiti-va doua talpi de copil crescut la oras intepate de albine cum s-au umflat si invinetit in 5 minute
Colac peste pupaza am fost ,,incaltat'' si cu vre-o doua perechi de palme si am plecat la oras cu pantofii in mina ca de incaltat nici nu s-a pus problema.La Severin din ,,dragoste parinteasca'' am mai fost ,,incaltat'' cu inca o pereche de palme
A treia ,,incaltare'' a fost intr-o pereche de sandale ca in pantofi nu am avut loc la ceremonia de inminare a premiilor de sfirsit de an scolar
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 01 Dec 2012, 22:58

alt stupar scrie:Milu !
cat despre colegul Misu ;) probabil era si el pe la polenizari.... de ochi migdalati :lol:

Milu,bata-l vina,ca nici in ziua de azi nu a postat medicamentul ala naturist antivaroa :lol:
Sincer ma gandeam ca trebuie sa-i raspund colegului Misu05 vizavi de rugamintea de a pune foto
Cu fotografiile stau bine am in 2 locuri;
viewtopic.php?f=21&t=95
http://stuparitul.3xforum.ro/post/7377/ ... proapis13/
Cele mai multe le am in telefoane... insa cum le schimb cam des.... uit sa le descarc si se pierd :roll:
Am ceva noutati insa trebuie sa le redimensionez
proapis13

Mesajde liviu1965 » 02 Dec 2012, 10:15

Te salut Mariane,

Bafta cu familia .

Salve,
liviu1965

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 11:06

Una dintre cartile mele la care tin foarte mult este aceasta mai ales ca
are valoare sentimentala si ma leaga de regretatul OM gica Romanescu
el mi-a cumparat-o si mi-a trimis-o prin posta cind am avut nevoie de ea
Practi cartea a fost cumparata de Augustin din Tg-Jiu
Fişiere ataşate
Fotografie-0260 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde CATALIN » 02 Dec 2012, 11:41

bine ai revenit printre noi maestre.....e greu sa stai departe am simtit-o [pe propia piele
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde dorindafi » 02 Dec 2012, 13:30

noroc shi miere multa ;)
dorindafi

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 16:44

Dorine,se vede albu la tine pe Papusa ca nu cvad de ceata???...vine alaba au ba???

Cataline sincer,de multe ori e bine si pe margine;nu ai si nu produci dureri de cap :lol:

proapis13

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 16:50

Stupii folositi de mine sunt DB/10 cu rama normala jos si 1/2 sus
Ramele mi le cumpar neasamblate si la incleiat folosesc un Einhel DTA2
ca cel din imagine
Fişiere ataşate
einhell-dta-25-2~1588819 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 21:13

Stupii cind ii pregatesc de iernare la prima impachetare le pun folia peste toate ramele iar undeva
cind timpul se racoreste mut diafragma in functie de puterea familiei de albine pina la a sasea rama de obicei
Peste folia adaug o pisla din cea mai groasa;se gaseste pe la Dedeman sau din alte surse
dupa care adaug podisorul si....iernare uscata
DSC09989.JPG
Fişiere ataşate
DSC09991 (Copy).JPG
DSC09990.JPG
proapis13

Mesajde sorinmob » 02 Dec 2012, 21:18

salutare.esti multumit de acel alimentator
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 21:38

Din cate stiu este cel mai bun de pe piata romaneasca;
L-am ales in urma cu 7 ani de cind a aparut si prin prisma faptului ca cele de lemn oricat ai incerca
dupa folosinta fag o groaza de mucegaiuri si fungi ce sunt periculoase atat pentru albine cat si pentru plaminul nostru
Eficacitete maxima;nu se inneaca albina asta in primul rind iar in al doilea cand nu suntla stupina
siropul poate sa-l administreze oricine cu pregatire minima in ale apiculturii si cu o masca pe figura
Plus ca atat toamna cat si primavara dupa folosinta se pot curata foarte usor de urmele de sirop si de zahar invertit cat mai natural :lol:
proapis13

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 21:57

Curatirea naturala a hranitoarelor :lol:
Fişiere ataşate
Fotografie-0247 (Copy) (Copy).jpg
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Dec 2012, 22:06

desi inca nu am facut pana in prezent , ma gandesc ca fiecare familie si-ar putea curata hranitorul cu capacul stupului pus si doar cu paharul hranitorului luat de la locul lui !!!
la stupii mei hranitoarele raman si iarna intre podisor si capac , acolo unde le este locul !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 22:20

ves.lucian.zabrani scrie:desi inca nu am facut pana in prezent , ma gandesc ca fiecare familie si-ar putea curata hranitorul cu capacul stupului pus si doar cu paharul hranitorului luat de la locul lui !!!

Nici sa nu incerci,or sa se naclaiasca cind or sa dea iama in hranitor si o sa ai pierderi si e pacat :!:
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?