Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2012, 09:51

Va multumesc la toti pt urari si va doresc ,,numai bine rau la nime'' cum scrie Donbazil :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2012, 10:02

Masina cu care fac deplasarile stupilor este un Mercedes 310D motor de 2,9,5 pistoane trage spatele
incarcata suie si pe tei belit goala cam face figuri la namol,mizga si iarba uda
Fişiere ataşate
Fotografie-0071 (Copy) (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 04 Dec 2012, 17:03

proapis13 scrie:Masina cu care fac deplasarile stupilor este un Mercedes 310D motor de 2,9,5 pistoane trage spatele
incarcata suie si pe tei belit goala cam face figuri la namol,mizga si iarba uda

Te salut.
"Baietelul" e inmatriculat in tara sora, Bulgaria?
Cate familii pui pe ea,cu caturi?
Te intreb caci in primavara trebe sa schimb mijlocul de transport si studiez.
Ce lungime are bena, te rog?
Si Fordutul meu tot pe spate, plin e bine, gol patineaza si pe o balega.
andrei_calinescu

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2012, 19:53

andrei_calinescu scrie:"Baietelul" e inmatriculat in tara sora, Bulgaria?
Cate familii pui pe ea,cu caturi?.

Acum i se spune ,,babuta'' in tara de origine :lol: si e pe Bulgaria
Cu titlu info cartea tehnica si asigurarea pe un an,le-am reinnoit pe 26 noe. - 265 euro
Ca sa-mi intre cat mai multi stupi am renuntat la capace si am mai castigat cate 5cm in laturi
Am pastrat podisorul cu hranitor,ai foto la pag 2,iar peste el am un capac de tabla de 0,5
Astfel pe un rind i-mi intra 28 se stupi/12 rame+1 cat de 1/2 ,deci total 56 stupi
Cel mai mult am carat 42 cu cate 1 cat in caroserie+26 orizontali pe o platforma de 2 tone
trasa dupa - s-a dat ea la motorina insa nu m-a lasat,s-a comportat ireprosabil
Am facut pastoral cu ea si anul trecut si mi-a placut atat de mult incat anul acesta am cumparat-o
Caroseria are 3900mm/1970mm spatiu util iar inaltimea de 200mm

Ultima oară modificat de proapis13 pe 04 Dec 2012, 22:27, modificat 1 dată în total.
proapis13

Mesajde dorindafi » 04 Dec 2012, 19:54

la 2000m shi ceva mai jos a venit balana
dorindafi

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2012, 20:00

Pentru ca tot am inceput cu ,,Biblia apicultorului'' mai iata inca o carte pe care ar trebui
sa fie macar citita de catre toti apicultorii;este scrisa intr-o maniera explicita si are si planse foto color
Fişiere ataşate
Fotografie-0287 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 04 Dec 2012, 20:09

proapis13 scrie:
andrei_calinescu scrie:"Baietelul" e inmatriculat in tara sora, Bulgaria?
Cate familii pui pe ea,cu caturi?.

Acum i se spune ,,babuta'' in tara de origine :lol: si e pe Bulgaria
Cu titlu info cartea tehnica si asigurarea pe un an,le-am reinnoit pe 26 noe. - 265 euro
Ca sa-mi intre cat mai multi stupi am renuntat la capace si am mai castigat cate 5cm in laturi
Am pastrat podisorul cu hranitor,ai foto la pag 2,iar peste el am un capac de tabla de 0,5
Astfel pe un rind i-mi intra 28 se stupi/12 rame+1 cat de 1/2 ,deci total 56 stupi
Cel mai mult am carat 42 cu cate 1 cat in caroserie+26 orizontali pe o platforma de 2 tone
trasa dupa - s-a dat ea la motorina insa nu m-a lasat,s-a comportat ireprosabil
Am facut pastoral cu ea si anul trecut si mi-a placut atat de mult incat anul acesta am cumparat-o
Caroseria are 397mm/197mm spatiu util iar inaltimea de 200mm

Babutza sau ne-babutza, un tractor ca asta nu te lasa. Merge motorul 1 milion de km.
Ce apreciez la bulgari e ca sunt oameni realisti, care traiesc in raport cu realitatea financiara-economica.
Am optat si eu pentru Bulgaria tocmai pentru facilitate si deschidere.
Cand am fost sa reinnoiesc asigurarea-verificarea la a mea si i-am spus bulgarului ca vreau sa continui cu el, in loc de 250 Euro cat anuntase initial, a scazut pretul la 140.
Plus ca am hotarat preluarea celei vechi in cazul in care o schimb, cu o diferenta la cumpararea unui vehicul mai mare.
Oamenii astia chiar vor sa faca afaceri.

In rest, e masina ideala de hamalit.
Prima mea conditie cand am luat masina, a fost sa nu aiba Turbo si alte optiuni inutile.
2,5 Cm3 curatzi, nimic blink-blink. Tractor. Tot ce e accesoriu pica si costa mai mult decat orice optiune de baza.
andrei_calinescu

Mesajde bostina constantin » 04 Dec 2012, 20:15

[quote="proapis13acesta am cumparat-o

salve :D[/quote]]

E buna unitatea de masura ;) ??
Atunci are aceleasi dimensiuni ca bascula lui Andrei [nepotu], cu care se joaca la nisip :lol: :lol:

Sanatate la toti!! :)
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2012, 22:37

dorindafi scrie:la 2000m shi ceva mai jos a venit balana

Am fost anuntat de aseara de un coleg,de maine vine si la vala la noi
bostina constantin scrie:
proapis13acesta am cumparat-o

salve
]

E buna unitatea de masura ;) ??
Atunci are aceleasi dimensiuni ca bascula lui Andrei [nepotu], cu care se joaca la nisip

Sanatate la toti!! [/quote]
Din cauza vitezei de editare mai greseste omul;vezi ca modificai
merci de avertizare :lol:
[quote="andrei_calinescu scrie:
Babutza sau ne-babutza, un tractor ca asta nu te lasa. Merge motorul 1 milion de km.

Am cartea ei de la neamt de cind a inscris-o prima data in circulatie
Nu scriu cati km reali are deoarece nici mie nu-mi vine sa cred :!: ...putini oricum iar motorul ,,toarce'' cum zic mecanicii - daca se poate spune asa ceva despre un motor de 2900cm
proapis13

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2012, 13:12

Iata o carte pe care mi-am dorit sa o am in biblioteca si pe care sincer am ratat-o la tirgul de la Faget din 2011
si pe care am avut onoarea sa o primesc in dar de la regretatul nostru coleg si prieten Gica Romanescu
Am primit cartea cu o retinere ca puteam si nu aveam ce sa-i dau in schimb
Dupa ce am copiat-o la imprimanta i-am returnat-o si iata de ce
Pe toate marginile de jur imprejur era roasa parca de un soricel neastimparat
Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca acel soricel nu era altul decat ,,prazul bobinat'' nepotul lui nea Gica din partea fetei
Deci i-am trimis cartea inapoi cu rugamintea de a-i dao nepotului cind v-a creste mare sau sa ramana amintire in biblioteca
Banuiesc ca multi dintre colegii ce au ME au citit-o sau macar o au in biblioteca
Fişiere ataşate
Fotografie-0309 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde Cristian IONITA » 05 Dec 2012, 18:32

Proapis .... e frumos gestul tau ... dar risti sa faca dl. doctor autor plangere pentru copy-right ... si chiar are dreptate .... sunt sigur ca daca-l cauti (are userul Maximus) o sa-ti trimita cartea eventaul cu plata ramburs.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde andrei_calinescu » 05 Dec 2012, 18:40

Cristi,

Hai sa nu devenim mai tzepeni decat Occidentalii cu ifose.
Gestul lui Proapis ascunde afectivitate pentru un om special si sensibil.
Chaplin spunea in capodopera "Dictatorul", "We think too much, and feel too little".
andrei_calinescu

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2012, 18:47

Perfect de acord cu tine insa la data respectiva l-am rugat printr-un mp sa-mi trimita cartea si mi-a raspuns ca nu o mai are pe shtoc
Chiar pe forum am facut apel public cu rugamintea ca cine are cartea sa mi-o trimita ca platesc orice suma solicitata
Intre timp a fost o discutiepublica pe forum si o recenzie asupra cartii in care fiecare si-a spus parerea asupra cartii
Stim cu totii ca dupa acele discutii Dl Dr Maximus a parasit forumul si nu a mai postat asa ca nici la pm-uri nu a mai raspuns
Nea Gica mi-a zis la tel dupa ce mi-a dat cartea ca nu o sa se supere daca o sa afle ca am copiat-o ca suntem colegi
Reiterez pe aceasta cale dorinta de a intra oficial in posesia cartii direct de la Dl Dr
Daca are cineva nr actual al lui il astept pe privat
proapis13

Mesajde Cristian IONITA » 05 Dec 2012, 19:15

Nu e vorba de nici o intepenire .... si sincer la cum l-am cunoscut eu pe regretatul Gica daca ar mai fi trait nu cred ca ar fi permis ca gestul sau sa fie facut public ....

In fine .... dl. dr e baiat mare, probabil cu vaccinurile la zi .... nu cred ca e cazul sa-i apar eu interesele, iar daca chiar nu-l deranjeaza sa-i fie copiata cartea ma ofer eu sa o scanez si sa o gazduiesc pe un site de download .... totul facut pro bono
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2012, 19:44

De ce proapis13,m-au intrebat multi dintre voi :?:
Cind a luat fiinta Asociatia PRO APIS,prima asociatie a apicultorilor din Mehedinti alta decat ACA,
cu toate ca am fost invitat sa fac parte din membrii fondatori nu am putut ajunge la prima sedinta din cauza serviciului
Dupa o saptamaina nu se inscrisesera decat 12 membri,dupa alte doua tot 12,mai frate nu-i a buna
- mentionez ca NU am vrut sa intru in asociatie printre primii - in a treia saptamina tot 12 :lol:
Nimeni nu voia sa se inscrie al XIII-LEA asa ca m-am inscris eu si de atunci pt multi dintre colegi sunt proapis13
proapis13

Mesajde kamy » 05 Dec 2012, 19:49

da scuipasi in san inainte de inscriere?sau nu esti superstitios?
kamy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?