112 și 141 și-au făcut datoria și-au trăit viața. A fost, pentru cine a putut să profite un ajutor ideal. Unii lansează tot felul de sume și din 2014, sume chiar mai mari.
Ce va fi exact nu se știe pt că vedem cum cei de sus nu se pot hotărî pe bugetul UE.
Să zicem că nu vor mai fi măsuri gen 112, 141, poate doar ceva de genul PNA, adică fonduri nu prea mari. În contextul crizei economice și a viitoarei guvernări totul este posibil (în sens negativ).
Ce se va întâmpla cu apicultura? Se mai dezvoltă?
Cu cine vorbesc dintre apicultori, că intenționează să prindă vreo măsură, că nu se gândesc la asta, toată lumea se dezvoltă.
Probabil că din această cauză e criză de scândură (bună) în țară. Dacă mergi cu banii în mână într-o piață de scândură, nu găsești marfă potrivită, decât foarte greu.
Prietenii mă întreabă dacă nu pot veni lângă vatra mea, dacă nu știu vreun loc. Eu a trebuit să plec în altă parte pt că nu-mi convenea să stau în aglomerație de stupi. În zona marilor orașe, deja e aglomerare prea mare de stupi.
Ce va fi prin pastorale? Ce va fi pe vetre? De câți stupi mai e loc în România? Putem vedea o apicultură fără sprijin financiar?