Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea de completare

Mesajde antal_bee » 16 Aug 2011, 20:31

Eu am cam terminat cu hranirea de completare azi am mai dat cate o turta de 1kg si gata pe anu asta. AAAAAAAAA turta e de la mine de la magazin am incercat sa vad ce vand, le place, zice ca are si ceva polen si vitamine. Nu le-am dat decat doua in rest sirop cu ceai. 8-)
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde pescaru » 18 Aug 2011, 21:32

pai in Sighet am facut armata si stiu ca e un pic mai frig ,dar sa faci hraniri de completare si sa le si termini in 15 august asta nu am mai auzito in Romania .Atunci hraniri de stimulare cand faci ,dupa 15 septembrie presupun :shock: :lol:
pescaru

Mesajde Adi Hodis » 18 Aug 2011, 22:54

antal_bee scrie:Eu am cam terminat cu hranirea de completare azi am mai dat cate o turta de 1kg si gata pe anu asta. AAAAAAAAA turta e de la mine de la magazin am incercat sa vad ce vand, le place, zice ca are si ceva polen si vitamine. Nu le-am dat decat doua in rest sirop cu ceai. 8-)

Da ? ... esti linistit in ce priveste rezervele pt. iernat ?. :?
Eu zic sa nu te pripesti pt. ca multa hrana din ce le-ai dat, a depozitat-o ... unde a avut loc, unde zici tu ca ... ?
Ramele centrale sint esentiale si acelea sint ocupate cu puiet acum, pe acelea va ierna ghemul iar cand albinele vor fi in ghem, si vor ajunge peste speteze, din cauza cantitatii insuficiente, NU iese din ghem ca sa manance din ramele marginase si ... musai turta ...
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde redoo » 18 Aug 2011, 23:36

nu stiu cum sa ma exprim,dar sunt convins ca ve-rti intelege.
Se trage toata miere si se ierneaza pe apiinvert....incepand cu harniri de stimulare nu este un avantaj in sustinerea pontei in conditiile in care cuibul este gol si matca are loc pt ponta?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Adi Hodis » 18 Aug 2011, 23:51

@redoo
Treaba asta o face destui, lasa nexetrase doar ramele cu puiet larvar ... insa portiile trebuie calculate ca sa-si reazlizeze rezervele de iernat pina cel tarziu la 15 septembrie ( in zonele de shes, de ex. Crisana, Banat, Dobrogea ... ) si se incepe imediat dupa ce mierea de floarea soarelui este extrasa.
Acum e cam tarzior dar inca nu-i pierdut " trenul ".
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde redoo » 18 Aug 2011, 23:56

eu eram doar curios daca este un plus semnificativ in cresterea populatiei comparativ cu stimularea clasica...
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Adi Hodis » 19 Aug 2011, 00:01

Scuze ca mi-a scapat raspunsul
Este sigur ca este, mai ales daca se pune o rama maronie in centrul cuibului.
Adi Hodis

Mesajde aalex » 22 Aug 2011, 08:38

Sunt un incepator si am o nelamurire varog ajutati-ma:
in retetele pentru prepararea siropului de complectare se spune ca siropul se va fierbe pentru o mai buna invertire fapt care ar duce la o uzura mai redusa a albinei dar in cartile de specialitate vezi Antonescu spune ca siropul preparat la cald nu se va fierbe niciodata deoarece acesta va cristaliza in faguri cea ce va duce la infometarea albinelor
aalex

Mesajde jenica67 » 22 Aug 2011, 15:09

Fa siropul dupa metoda Gica, ca nu cristalizeaza. Foloseste daca poti si ceaiurile ce s-au mai precizat pe forum.
jenica67

Mesajde IGI » 22 Aug 2011, 21:09

aalex scrie:Sunt un incepator si am o nelamurire varog ajutati-ma:
in retetele pentru prepararea siropului de complectare se spune ca siropul se va fierbe pentru o mai buna invertire fapt care ar duce la o uzura mai redusa a albinei dar in cartile de specialitate vezi Antonescu spune ca siropul preparat la cald nu se va fierbe niciodata deoarece acesta va cristaliza in faguri cea ce va duce la infometarea albinelor

Daca faci siropul dupa reteta lui Nea Gica, SIGUR nu cristalizeaza, eu personal fac acest sirop de 3 ani si nu a fost nici o problema cu cristalizarea.
Fa linistit siropul si da-l la "animale", vei intra in iarna cu un efectiv de albine satisfacator spre foarte bine, tu fi atent sa tii stimularea fara INTRERUPERI (e foarte important),sa nu depasesti 200 ml la 2 zile sau 300-400 ml la 3 zile per roi, fii atent la roi mai mari (8-9 rame), poti sa le dai mai mult (300 ml la 2 zile), vezi sa nu exagerezi cu stimulatul ca se intoarce invers (merge pe minus).
Bagi cate o rama cladita maronie la ultima rama cu puiet,(in perioada asta), la 5-6 zile verifici sa vezi daca a ouat-o, daca e plina cu oua e ok, continui cu stimulatul, daca a bagat miere in ea o pui la marginea cuibului.
In toamna si primavara mai pui in sirop (la stimulare) protofil, e rupere ce face protofilul. Stii....matca are un buton undeva, pe care daca-l actionezi, incepe sa oua ca masina de cusut Zinger, e.... protofilul asta merge direct la acest buton, si il actioneaza........ce se intampla nu mai spun :).

Aproape acelasi lucru il face si ceapa tocata in sirop. Eu astea le-am incercat si pot sa spun ca functioneaza.
Fii atent, ma gandesc ca siropul din reteta lui Nea Gica nu cristalizeaza din cauza acidului citric, ia vezi.

Nici pentrou complectare nu vei avea probleme (nu cristalizeaza), insa preferabil e mierea pentru iernare.

Numai bine iti doresc.
IGI

Mesajde aalex » 22 Aug 2011, 22:34

va multumesc mult pentru sfaturi
in siropul de stimulare am bagat ceaiuri si suc de ceapa ,circa 25 ml/litru de sirop.
Cred ca am procedat bine.Protofil nu am bagat inca pentru ca de o luna nu gasesc nicaieri,poate la tirgul mierii 2-4.09.2011
aalex

Mesajde adriann » 23 Aug 2011, 00:06

protofil posibil sa gasesti in basarab (apiroua) de azi sau maine aveau promisiuni sa primeasca.... nu stiu daca cei din obor o sa aiba dupa revenirea din concediu, incerc sa trec eu pe la ei dimineatza... am si eu nevoie
adriann

Mesajde liviu1965 » 23 Aug 2011, 08:42

aalex scrie:va multumesc mult pentru sfaturi
in siropul de stimulare am bagat ceaiuri si suc de ceapa ,circa 25 ml/litru de sirop.
Cred ca am procedat bine.Protofil nu am bagat inca pentru ca de o luna nu gasesc nicaieri,poate la tirgul mierii 2-4.09.2011

Trece in avatar de unde esti.
Poate unul dintre colegi te indruma....
liviu1965

Mesajde aalex » 23 Aug 2011, 15:49

protofil nu avea nici la apinatura si nici la apiroua am fost dimineata ,au spus ca nu cred sa primeasca pina la tirg
am sunat pe la ora 16.00 la apiroua si a spus sa mai incerc maine dimineata
aalex

Mesajde liviu1965 » 23 Aug 2011, 16:15

Daca e urgenta cumpara de pe net.
Sigur sunt firme destule in Bucuresti

Spor
liviu1965

Mesajde bonzo » 23 Aug 2011, 16:41

Salut
Are Echo "Verofil " si zice ca este acelasi lucru. De la el am comandat si eu. E din Ilfov
bonzo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA