Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Acid oxalic

Mesajde GICOS2002 » 05 Noi 2012, 21:34

Buna seara,le-am facut acum ,simbata asta,obaie pe cinste cu reteta colegului 38/200/restu pina la un litru ceai/temperatura16 grade.Se cam suparau un picut dar le-a trecut.... :o
TEL 0723008287
GICOS2002

Mesajde jenica67 » 06 Dec 2012, 23:43

jenica67

Mesajde calin bondaru » 07 Dec 2012, 17:06

foarte interesant!
dar nu avem oriunde acces la curent!
oare la ce temperatura ese acel fum?
si mai e o problema...nu stiu cat de bune sunt acele masti, dar stiu ca fumul de la acid oxalic e foarte toxic!
trebuie sa fie si alta metoda de a trata cu fum de acid oxalic!
calin bondaru

Mesajde proapis13 » 06 Mar 2013, 21:29

Sublimarea unei pastile de A.O. cu ajutorul aparatului numit Oxamat
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cantemir » 06 Mar 2013, 21:40

proapis13 scrie:Sublimarea unei pastile de A.O. cu ajutorul aparatului numit Oxamat

Hotoman si secretoman!
N-a filmat macar o secunda aparatul ala in totalitate. Da, m-a convins ca are cronometru de firma!
Cum se zice "sictir" pe limba lor?
cantemir

Mesajde cristianNiculae » 15 Iul 2013, 14:58

Am gasit AO pe acest site: http://www.apicris.ro/.
In farmacii mi s-a spus ca furnizorii nu au asa ceva.
Problema e ca daca iau 1 KG e mult prea mult iar daca iau varianta de 100g nu renteaza transpoortul (25 lei).
Mai degraba as lua 1 KG insa nu stiu termenul de garantie.

Aveti vreo idee?

Numai bine.
cristianNiculae

Mesajde akmm » 15 Iul 2013, 15:20

Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde stupul » 15 Iul 2013, 20:36

cristianNiculae scrie: termenul de garantie.

2 ani
stupul

Mesajde redoo » 15 Iul 2013, 22:09

Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde cristianNiculae » 16 Iul 2013, 08:27

Administrare prin vaporizare:

Fatbeeman sustine ca albinele tolereaza foarte bine acest mod de administrare. Se pot face tratamente in orice conditii indiferent ca e puiet sau miere in cuib. Mai spune ca nu foloseste niciodata solutia cu zahar si apa pentru ca e prea agresiva pt. albine. Ce nu am aflat inca e cate tratamente face in decursul unui an.
Eu unul il cred. Pe canalul sau am gasit multe lucruri de bun simt si foarte folositoare.

Se poate face un asemenea fierbator dintr-un ciocan simplu de lipit, teava de Cu si un dop de Cu de fi 22.
cristianNiculae

Mesajde cristianNiculae » 19 Iul 2013, 08:32

Salutare,

Ieri am testat vaporizatorul de AO intr-un stup gol :)
Trebuie avut mare grija sa nu inspirati vaporii. Eu am dat drumul la aparat si m-am indepartat. Nu am avut masca dar mi-am tinut respiratia ca sa nu inhalez. O masca ar fi obligatorie totusi mai ales pt. cei care trateaza multi stupi.

Solutia care mi-a venit la indemana pt. aparat:

Am luat rezistenta de la un ciocan vechi de lipit si am bagat-o intr-o teava de Cu de fi 15. Teava de Cu am "crapat-o" cu flexul in asa fel incat sa poata ingloba un dop de Cu fi 22 (masura de 2 g - cred). Am sudat dopul cu cositor pentru o mai buna conductibilitate.
Masura de 2 g am aflat-o prin pisarea a 4 aspirine de 500 mg. E aproximativa treaba dar cred ca e OK. Cand o sa fac tratamente reale umplu dopul cam la 3/4. E de ajuns. O sa postez si o poza zilele astea cu aparatul ca sa fie mai clar.

Folosind rezistenta asta la 220V a durat in total 8 minute pana s-a evaporat tot continutul. La sfarsit tot interiorul lazii a fost acoperit de o pelicula fina de cristale.

Intrebari pt. cei care au mai folosit vaporizarea AO:

1. De cate ori se face vaporizarea si la ce intervale?
2. Cand dati AO mai dati si altceva, adica merge doar AO vaporizat pe parcursul unui an? Eu ma gandesc sa folosesc AO anul asta si la anul acid formic.

Sanatate.
cristianNiculae

Mesajde cristianNiculae » 20 Iul 2013, 15:01

Asa a iesit.
Fişiere ataşate
IMG_2395.JPG
Poza vaporizator.
cristianNiculae

Mesajde cristianNiculae » 22 Iul 2013, 08:43

Mai multe detalii despre tratamentul cu AO:
http://scientificbeekeeping.com/oxalic- ... f-2-parts/

Aici este descrierea aparatului:
http://www.dave-cushman.net/bee/oxalicthorne.html

The VARROX-vaporiser consists of a heater, a metallic support and 3 m of read with 2 battery- clips. It has an output or 150 W. The power source can either be an accumulator (car battery. 12 volt, 12 ampere, capacity > 40 Ah) or a car cigarette lighter used with an extension lead.
cristianNiculae

Mesajde cristianNiculae » 22 Iul 2013, 14:06

As avea si eu niste intrebari pentru cei care au folosit vaporizator AO.

Dupa cat timp cad paduchii de pe albine?

Avand in vedere ca nu am find antivaroa ci un fund mobil cu aerisire cam 1/4 din fund sub cuib, cum as putea sa fac o verificare a eficacitatii tratamentului? Am pus o farfurie sub fund unde e sita dar nu am gasit in ea nimic :(
Ma gandesc ca chiar daca nu am sita pe tot fundul tot ar trebui sa cada macar unu prin sita de aerisire. De o luna de cand am stupii nu am vazut decat o singura data un varoa pe o albina si atat. De uitat la rame m-am uitat cam des ca incepatorul curios dar desi am ochi buni si m-am uitat si fara masca tot nu am vazut nimic. Stiu ca se spune ca atunci cand ii vezi e cam tarziu dar totusi ard de nerabdare sa vad si eu inamicul.
cristianNiculae

Mesajde Mircea_63 » 22 Iul 2013, 14:33

Daca gasesti prin stup larve de trantor, scoate larva afara si ai sanse sa vezi cum arata varroua pe larve. Introdu o cola de hartie alba si vei vedea mai usor ce pica pe ea. Foloseste si o lupa.

Poate ne fac agricultorii o surpriza si trateaza FS cu ceva care nu afecteaza albina si ucide in schimb varroua. :o
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristianNiculae » 25 Iul 2013, 20:27

Buna,

Cred ca am gasit in sfarsit solutia cea mai convenabila si ieftina pt. mine pentru tratament AO prin vaporizare. Toate "sculele" le aveam prin gospodarie.
Poate intereseaza si pe altii.
Varianta cu teava fara circulare fortata a aerului nu prea merge din cauza ca daca teava e prea lunga acidul se cristalizeaza spre capat si la un moment dat se infunda iar daca e prea scurta riscam sa ardem urdinisul si albinele. Cred ca pozele sunt suficient de graitoare.
Din cate am vazut pe site-urile de specialitate din vest se executa cam 3 tratamente la interval de o saptamana toamna tarziu insa poate fi administrat in orice perioada a anului daca este nevoie fara a afecta puietul sau mierea.
Daca am spus vreo prostie va rog sa ma contraziceti ca numa asa pot si eu sa invat.

Sanatate.
Fişiere ataşate
IMG_2420.JPG
IMG_2419.JPG
cristianNiculae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE