Cristian IONITA scrie:
.... ne plangem ca primarul nu face si nu drege .... dar la o adica se face coada cand imparte omul galeti si pixuri moca
Ne plangem ca politicienii fura ....dar ne sare mustarul cand noi nu mai suntem lasati sa furam (profitam de beneficiile sociale), etc
Cristi, in principiu ai dreptate, dar saracia e mare. Nu pot sa-l judec pe omul sarac pe motiv ca face coada cand "se da ceva". N-are / nu se pricepe la net, n-are ziare, singura sursa de informatii e televizorul si alteori nici macar acela.
Cu doua zile in urma ma intreba o baba:
Ce ma fac eu acuma ca au venit aia si mi-au dat o tava dar si ailalti mi-au dat o galeata. Eu cu cine sa votez? I-am spus ca nu conteaza, sa voteze cu cine vrea! Femeia era chiar ingrijorata.
Pai ce zic aia de mi-au dat tava daca eu votez cu ailalti de mi-au dat galeata? Multa lume habar n-are de viata politica, economica etc dar se duc sa voteze. Ei sunt ocupati cu propria supravietuire, e nedrept sa-i invinovatesti. Din punct de vedere politic, habar n-au pe ce lume traiesc si nu fac mare diferenta. Candva, analfabetismul insemna sa nu stii sa citesti. Astazi nu mai e doar atat. Stiu sa citesca, dar ce folos?
Si votul lor are aceeasi valoare cu al tau, al meu, al tuturor...
Uneori si in biserici se face politica si influenta e mare. UE nu e ortodoxa...judecata nu se face doar cu ratiunea ci si cu sentimentele.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)