Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Problema sirop 3/1

Mesajde yokoz777 » 06 Dec 2012, 15:10

Va salut cu respect dragii mei.Am o prolema legata de sirop,datorita faptului ca nu cunosc in totalitate tainele stuparitului am decis sa ma adreses dvs.
Problema e urmatoarea:datorita faptului ca la mine in zona a fost cald si foarte cald am mai facut hraniri de stimulare si completare unde a mai fost nevoie si mi-a mai ramas un bidon de 10l de sirop din musetel,ceapa,galbenele,pelin,izma,busuioc,coada soricelului si ceva urzica..
Ei bine ce pot face cu acest sirop pentru a nu il arunca?la turte cumva?si daca da spuneti-mi cateva retete va rog.sau se poate pastra pana in martie?
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Re: Problema sirop 3/1

Mesajde sorin_horezu » 06 Dec 2012, 15:17

Daca e 3/1 se poate pastra fara probleme intr-o incapere racoroasa. Se pot face turte cu zahar pudra, si chiar si polen macinat sau inlocuitori de polen. Atentie, turte de polen dupa jumatatea lui februarie si in functie de cum se prezinta timpul. Turta cu polen sau inlocuitori incarca mai repede intestinul albinei si pot aparea probleme daca nu au zbor o perioada indelungata de timp.
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Mesajde horia_ch » 06 Dec 2012, 15:19

Dacă este într-adevăr sirop concentrat 3/1 (3 zahăr şi 1 apă) şi sper că şi invertit, îl poţi păstra până în martie. Până în care martie vrei tu! :lol: Serios, nu păţeşte nimic!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde kamy » 06 Dec 2012, 15:22

Daca-i 3 la 1 poti sa-l depozitezi unde vrei si sa-l folosesti toamna viitoare!!
kamy

Mesajde yokoz777 » 06 Dec 2012, 15:30

Dragii mei,am preparat siropul in felul urmator,am facut ceaiul practic a fiert apa am pus doua cepe la 5lde apa caci am folosit doua oale de5l apoi dupa ce a fiert ceapa vre-o doua minute am pus plantele..am lasat sa se faca infuzia vre-o5 minute dupa care am pus iar pe foc si am inceput sa pun zaharul invartind incontinuu..iar la sfarsit dupa dizolvare am lasat sa dea putin in clocot.Am uitat sa precizez ca am pus si cate un varf de sare si sare de lamaie.deci ce pot face cu acest sirop?
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde horia_ch » 06 Dec 2012, 15:37

Aha, neinvertit! Riscul este să cristalizeze. Dar oricum tot la tine rămâne.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde yokoz777 » 06 Dec 2012, 15:48

Dar daca il transform in turte?adica mai adaug zahar adaptat la reteta lui nea Gica,il pun la foc si tot odata il si invertesc.ce ziceti?
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde MyBees » 06 Dec 2012, 23:14

yokoz777, cred ca ar trebui sa mai astepti cateva sfaturi inainte sa faci ceva cu el. Nu te grabi, pentru ca e posbil ca cea mai buna solutie sa fie sa il arunci. Nu ar fi o problema cu pastrarea unui sirop invertit dar in cazul tau e vorba de un ceai din plante, chiar daca e cu o concentratie mare de zahar. Daca ceaiul de plante in stare proaspata poate fi benefic, vechi poate deveni o bomba chimica.
Nu am folosit pentru albine stiu doar ca ceaiul vechi nu e bun pentru consum. De asta, iti zic... poate intervine cineva care stie cum e cu ceaiurile pentru albine.

Spor!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Daniel Popovici » 06 Dec 2012, 23:35

In mod normal, orice solutie de zahar cu mai mult d 66% zahar e inatacabila de catre bacterii. Mai ai avantajul temperaturilor scazute de iarna.
Cu plantele e mai greu de zis, dar am iernat pe miere din zahar cu plante si nu s-a intamplat nimic.
Ca sa fi sigur, poti dilua la primavara siropul cu altul proaspat si astfel scazi mult doza de (presupuse) toxine.
Daniel Popovici

Mesajde jenica67 » 06 Dec 2012, 23:55

yokoz777, fi mai explicit, ca ai facut varza ceaiul ala. Spune cata apa ai pus si cat zahar in el ???
jenica67

Mesajde yokoz777 » 07 Dec 2012, 20:19

Multumesc pentru raspunsuri.deaceea am si intrebat pentru a nu face ve-o prostie!Am pus 3 lirtri de apa si 10pungi de zahar..pacat ca din graba nu l-am mai si invertit.ar merge la turte?sau sa mai fac sirop invertit si sa il torn si pe acesta dupa invertire?
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde jenica67 » 07 Dec 2012, 21:49

Eu l-asi mai fierbe o data (ar trebui sa ai 10 gr de sare de lamaie, nu stiu daca varful tau de cutit are cam 5 gr, dupa cartile de bucate) pana face besici si s-ar linisti (este invertit), si apoi e marea problema, ca trebuia sa mai ai o cantitate de apa, sa il racesti. Daca pui inca 2,2 l obii 2:1 si ai putea sa il pastrezi, dar nu stiu daca ceapa si ce ai pus nu se va altera, ca alea ar trebui puse imediat, inainte de administrare. Teoretic nu ar trebui sa ai probleme.
jenica67

Mesajde augustin » 08 Dec 2012, 11:47

yokoz777 scrie:Va salut cu respect dragii mei.Am o prolema legata de sirop,datorita faptului ca nu cunosc in totalitate tainele stuparitului am decis sa ma adreses dvs.
Problema e urmatoarea:datorita faptului ca la mine in zona a fost cald si foarte cald am mai facut hraniri de stimulare si completare unde a mai fost nevoie si mi-a mai ramas un bidon de 10l de sirop din musetel,ceapa,galbenele,pelin,izma,busuioc,coada soricelului si ceva urzica..
Ei bine ce pot face cu acest sirop pentru a nu il arunca?la turte cumva?si daca da spuneti-mi cateva retete va rog.sau se poate pastra pana in martie?

Daca e cu ceapa, mai bine nu-l pastra.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA