Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum sa fac sa am cit mai multa albina in stupi

Mesajde cantemir » 08 Dec 2012, 12:47

teinegru64 scrie:Tocmai acum spui ?E iarna frate...

E tarziu pentru salcam 2013!
Dar pentru 2014, sincer ma asteptam sa zici ceva de Layens-2013! Cu sau fara cat...
Daca salcamul e tinta recomand: ori stupi cu rama inalta (Layens) ori multietajati cu rama ingusta la 30-33cm ( Delon, Antonescu).
Din toti astia am vazut live, doar stupi Antonescu. O frumusete... mi-au placut mult!
Iernati doar pe mierea culeasa de ei. Fara nici un fel de hranire artificiala. Erau mai mult ca o curiozitate si n-avea nimeni grija lor. La tei inca nu roisera, dar se pregateau!
cantemir

Mesajde crystian » 22 Dec 2012, 20:54

salut in primul rand trebuie sa ai regina de selectie care atunci cand este stimulata sa depuna cat mai mult si sa fie dak se poate regine tinere,conteaza si cu ce stimulezi cand stimulezi pentru a avea albine la salcam
crystian

Mesajde tiby visan » 06 Ian 2013, 16:11

la multi ani tuturor forumistilor,as avea si eu o intrebare;de unde pot si eu sa procur faina soia si praf de oua(galbenus)?caci mam interesat pe la vro 2 farmaci veterinare si nu am gasit decit lapte praf pt. vitei.va multumesc.si drojdie de bere uscata ca uitasem.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde jenica67 » 06 Ian 2013, 17:26

Scrie pe "goagal" faina de soia si praf de oua si gasesti o sumedenie de oferte.
jenica67

Mesajde gigiploesteanu » 06 Ian 2013, 19:27

tiby visan scrie:la multi ani tuturor forumistilor,as avea si eu o intrebare;de unde pot si eu sa procur faina soia si praf de oua(galbenus)?caci mam interesat pe la vro 2 farmaci veterinare si nu am gasit decit lapte praf pt. vitei.va multumesc.si drojdie de bere uscata ca uitasem.

Dacă tot pe Google scrieţi --miere de albine -- găsiţi deasemeni oferte. Se foloseşte pentru hrana albinelor şi este mai bună decât orice alt înlocuitor. Asta dacă iubim albina cu adevărat. Dacă nu...
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde genutzu » 06 Ian 2013, 20:52

tiby uite care e treaba, ti-o spun din experienta nu de pe dealuri si nici din citite.
Se poate ca o familie pe 3 intervale adica pe 4 rame iernata sa ajunga la salcam pe 20 rame dadant 1/1 si sadea productie. asta numa cu urmatoarele conditii:
1 -sa fie matca din 2012
2- sa stimulezi cu miere si polen in punga incepand de pe 15 februarie si dupa ce temperaturile devin propice cu sirop 2/1 sau 1/1 in functie de data la care administrezi
In turta obligatoriu sa ai substante care inhiba dezvoltarea Nosemei si chiar a puietului varos ,precum si(obligatoriu) de stimulare a pontei matcii. Nu spun care ca ESTI BAIAT MARE SI AI SA TE INTERESEZI TU.
Da cele 4 rame de albina au matca batrana de chinui mai mult si nu stii care e gradul de epuizare a matcii adica cat mai duce.
La miere si polen + substante poti sa mai adaugi ceva drojdie de bere inactivata praf pt continutul mare de proteina. turta fara polen e ca sexul fara femeie rezolva partial problema si nu are rezultat final favorabil 100%.
Trebuie sa stii insa ca sfaturile pe care le primestisa le iei si in functie de zona stuparului care iti scrie si de zoina in care esti tu. Una e la Tg Neamt si alta e la Caras Severin, e vb in majoritatea cazurilor de 7 grade diferenta.
Dupa ce stimulezi cu turte , 1 sau chiar 2, 3 in functie de cate papa pana la vremea buna dai sirop in care poti sa mai bagi ceva proteina, vitamine din grupul B si altele pe care ai sa le mai inveti daca citesti pe net cat iau ele adica nu cate juma de kil de 2 ori pe saptamana ci poate chiar 200 g pe zi daca se poate si cred ca nr de fam pe care le ai iti perimit sa le acorzi timp.

Succes!
genutzu

Mesajde genutzu » 06 Ian 2013, 20:53

tiby visan scrie:la multi ani tuturor forumistilor,as avea si eu o intrebare;de unde pot si eu sa procur faina soia si praf de oua(galbenus)?caci mam interesat pe la vro 2 farmaci veterinare si nu am gasit decit lapte praf pt. vitei.va multumesc.si drojdie de bere uscata ca uitasem.

faina de soia se gaseste in unele magazine tip PLAFAR
genutzu

Mesajde catalin_valenii » 07 Ian 2013, 00:01

Daca ar fi sa stimulam zilnic cu 200 g sirop ma gandesc ca poate aproape de inflorirea cornului sau corcodusului ca daca nu, avem mult de stimulat si exista posibilitatea chiar sa blocam si cuibul. Si apoi ridicand mereu capacul le deranjam si poate nu le este bine. Nu am incercat dar intreb pe cei ce au folosit stimularea in acest sens!
catalin_valenii

Mesajde catalin_valenii » 07 Ian 2013, 00:04

download/file.php?id=7875&mode=view
Aici gasesti drojdie furajera.
catalin_valenii

Mesajde proapis13 » 07 Ian 2013, 00:10

catalin_valenii scrie: Si apoi ridicand mereu capacul le deranjam si poate nu le este bine. !

Pai cine te pune sa ridici capacul la stupi toata ziua-buna ziua??
Ai auzit de hranirea in podisor??? daca nu cauta si citeste; daca da foloseste-o :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pin » 07 Ian 2013, 00:50

Daniel Popovici scrie:Eu zic ca: (cu matci normale)
As vrea sa atentionez:
- albinele nu depun mai mult puiet decat pot acoperi. Fenomenul racirii puietului apare in caz de boala cu depopulare ( de obicei nosemoza) sau in caz de epuizare fiziologica cu mortalitate in masa dupa carente (de obicei lipsa de pastura sau hrana proteica dupa zborul de curatire din februarie)
Adica albinele mor la datorie incercand sa creasca puiet - dupa cum le dicteaza codul genetic + conditiile de mediu si neavand cu ce sa-l hraneasca.

Sa inteleg ca nu este necesara stramtorarea cuibului in primavara?
pin

Mesajde tiby visan » 07 Ian 2013, 10:21

va multumesc tuturor pt. sfaturi,am cautat si pe net ,dar am vazut ca dau (vind)numai cu paletul dar am sa ma interesez la plafar,de hraniri cu miere cu polen stiu si eu ca este cel mai bine pt. albine dar nu cred ca stau bine financiar sa cumpar atita miere,la 8 familii banuiesc ,ca-mi trebuie ceva miere(30kg)iar aici cea mai eftina este 15 lei nu mai punem ca nu stim daca mierea nu provine de la familii bolnave.D-le proapis 13 cind faceti rost de beed fee contactatima si pe mine va multumesc.
tiby visan

Mesajde tiby visan » 07 Ian 2013, 13:27

cine stie de unde se poate procura solutie caspica?am citit pe net la nutritia albinelor ca in combinatie cu polen miere zahar si apa dat familiilor de albine inainte cu o saptamina inainte de divizare de 2 ori pe saptamina cite 6 l,acestea cind facem roiuri artificiale acestea isi trag botci din care ies regine asemanatoare cu cele prin tranzvazare,aceast experiment sa facut in 2002 pe 100 de stupi din care sau facut 1000 de roiuri si care au avut regine asemanatoare cu cele prin tranzvazare.Cine a folosit asa ceva si a facut roiuri dupa aceasta metoda?.Solutie caspica=laptisor de matca si feromoni.
tiby visan

Mesajde catalin.profiri » 07 Ian 2013, 15:48

si tu vrei sa faci din 1 ... 10 ? :(
3 de-ai face, si sa ii bagi buni in iarna...
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde tiby visan » 07 Ian 2013, 18:15

nu ma intereseaza sa fac 10 stupi din 1 dar mar interesa sa fac niste regine care ar avea calitati asemanatoare cu cele tranzvazate hranind familia de albine cu acele ingrediente mai sus mentionate astfel albinele tragindusi botci de salvare avind aceias calitati cu cele din tranzvazare.
tiby visan

Mesajde horia_ch » 08 Ian 2013, 00:38

Problema mătcilor de salvare nu vine din hrana pe care o primesc sau nu lucrătoarele familiei ci din vârsta şi hrana larvelor din botci. Orice ar conţine soluţia aia caspică (nu o să o găseşti în comerţ) ea nu poate să facă albinele să aleagă pentru creştere de mătci doar larve potrivite.
Alege o altă metodă pentru creşterea mătcilor tale!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR