Salutare, acum am găsit secțiunea asta, așa că veni vremea să mă prezint și eu.
Mă numesc Ovidiu Bădiță, am 35 de ani, am trăit în ultimii 15 ani în București și am lucrat în grafică publicitară. Cu alte cuvinte, sunt dtp-ist. Am făcut liceul în Țicleni, județul Gorj. De curând (prin August) am m-am mutat la bunici la țară că nu mai rezist în București. Statul pe scaun la calculator mi-a distrus sănătatea, de aia vreau să fac ceva în provincie. Asta să nu plec din țară.
M-am întâlnit cu vreo 20 de ani în urmă cu apicultura în mod spontan, fără a avea proprii mei stupi, însă la vremea aia am citit mult și mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu albinele. Nu aveam echipament, am deschis stupi fără mască sau unelte de protecție... am ajuns la școală cu capul mare de tot după ce m-a înțepat o albina de ochiul stâng, una de dreptul și una de frunte. Nimeni nu m-a recunoscut la școală.
Vreau ca începând din 2012 să îmi fac o stupină. Casa este la buza unei păduri de salcâm. E și un vecin care are vreo 40 de stupi lângă noi, însă eu dacă am fost atâția ani în București, nu-l cunosc. Sper să colaborăm în viitor, însă nu știu cât de deschis este. Om vedea.
http://maps.google.com/maps?q=44.947567 ... 1&t=h&z=18
Aici locuiesc momentan. Pe drumul dintre Tg. Cărbunești și Țicleni.
Momentan caut informații și resurse. Cărți, linkuri, filme... pentru a mă pune la punct din punct de vedere teoretic. O să fac (sper) cursul de apicultor. Sper să reușesc să mă înscriu. Din primăvară, vreau să încep.
Pe Facebook sunt aici: https://www.facebook.com/ovidiu.victor
În fișierul atașat, se vede locația de pe google maps. În zona 1 e locuința, moara și grădinile. În zona 2 e o livadă cu pomi, înconjurată de pădurea de salcâm. În zona 3 e apicultorul de care spuneam, cu care sper că mă voi împrieteni.
Sunt nou pe forum, e primul meu post.
Cu ani în urmă, cineva a avut stupi la mine și am avut ocazia să văd cum stă treaba într-o stupină. Locuiesc la marginea unei păduri de salcâm. M-am mutat aici, la țară. Aș vrea să mă apuc serios de apicultură pentru că asta mi-a plăcut mereu să fac. Am trăit în București, însă niciodată nu mi-a plăcut orașul...
Vreau să mă înscriu și la cursul de apicultură din București, deoarece din ce am citit, în Gorj nu prea începe când se promite. Oricum, cursul e cam ca nuca în perete...
http://www.icdapicultura.ro/extensie/cu ... ltura.html
Începe în februarie și se termină în mai. Ce părere aveți? Merită banii?
Aș dori totuși să cumpăr niște stupi chiar înaintea cursului. Nu vreau doar să mă joc de-a apicultura. Vreau să fac o treabă serioasă. În măsura în care se poate, aș dori să cumpăr materiale standardizate, în ideea că dacă vreodată aplic pentru finanțare de vreun fel, să nu mi se spună că nu respect standardele. Din câte am aflat, cutiile trebuie să respecte niște reguli, vopseaua să fie de un anumit fel... Nu îmi e foarte clar ce și cum. Toți cei care m-au sfătuit au încercat să mă descurajeze cu zvonuri de diverse feluri. Dar sunt chitit și o să încep, chiar dacă doar cu un stup doar.
Puteți recomanda un furnizor serios pentru crearea unei stupine?
Sunt în județul Gorj. Intenționez să cumpăr 50 de stupui. Aș prefera să îi iau înainte să înceapă salcâmul. La ce costuri să mă aștept? Ce alte lucruri în afară de stupi mi-ar mânca bugetul de început? În ce perioadă să-i cumpăr?
Mulțumesc