viorel55 scrie:valter scrie:
Trebui statuat in lege '
In actualul cadru legal prevederea de mai sus este inoperabila,pentru ca:
-neafiliatii trebuie si ei sa primeasca crotalii,iar astea se dau numai prin asociatii;
-neafiliatii trebuie sa acceseze si ei PNA si masurile europene,care de asemenea se fac tot prin asociatii..
Solutia exista si am expuso in postarea anterioara
Iar mi se ridica tendiunea inutil.
Domnul meu , sunt multi sa nu zicem foarte multi carora li se rupe de pna, ue, fadr si asociere...vrea sa fie liber ca pasarea cerului ori nimeni si nimic nu-l determina sa se afilieze. Si atunci asociatul cu 1000 de stupi trebui sa se puna la adapostul legii de neasociat...cu astea cateva cuvinte'''membrii neafiliati unei asociatii au drepturi si obligatii identice mebrilor afiliati asociatiilor profesionale'' .
Referitor la crotaliere si dispozitiile ulterioare. Este cel mai pur exemplu de dispozitiune facuta din birou...nimeni nu poate astazi preciza cu o marja de 1000 de familii ''ce dotare are Romania'' in efective, pentru ca gandim cu picioarele.
Crotalierea trebuia sa tina seama de :
-membrii asociati organizatiilor profesionale primesc crotalii de la organizatii;
-membrii neorganizati, neafiliati primesc crotali prin grija camerelor agricole locale, municipale, judetene;
Atributiile medicului concesionar cat si ale responsabilului din camera agricola cu inregistrarea efectivelor se completau cu '' in termen de 90 de zile de la aparitia dispozitiei privind crotalierea au obligatia sa identifice , inregistreze in registrele agricole familiile posesorilor neafiliati si sa inainteze ANARZ cererile cu nr de identificare''.
PS.Nea Costica nu se afiliaza si pace.E dreptul lui sa fie liber. Vine legea lu' peste prajit si-i incalca libertatea.