Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paletizarea incarcarea si transportul stupilor

Mesajde gabi bee » 29 Noi 2012, 15:42

da , am vazut ca sunt doar din tabla , fara lemn si asa vreau sa le fac si eu la lotul din primavara si mi-ar prinde bine daca ai avea o poza mai de aproape !numai bine ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ANITEI » 29 Noi 2012, 20:02

foto capac
Fişiere ataşate
022.JPG
011.JPG
023.JPG
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde adytza » 29 Noi 2012, 21:58

@ANITEI te rog, daca se poate, poze mai de aproape cu picioarele telescopice si sistemul de agatare.In filmare nu se vede prea bine sistemul.Multumesc.
adytza

Mesajde ANITEI » 30 Noi 2012, 08:58

Nu cred ca am foto cu picoarele dar sunt modelul lui crombra de pe apiardeal , prima pereche am cumparato-o dela orbanstefan tot de pe apiardeal. Daca intri pe canalul meu pe youtube mai sunt vreo doua filmari pote se vad mai bine si urechile unde agat. Canalul youtube Dan Anitei
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde danielM » 30 Noi 2012, 12:18

Cum se prezinta picioarele pe teren fara iarba si mai moale? Intra tare in pamant, nu este pericol de rasturnare?
Multumesc Anitei!
danielM

Mesajde Ioan Guist » 30 Noi 2012, 15:41

Interesant sistemul de picioare si postamenti. Ce inseamna ca si manopera? Ca si cost materiale?Ce greutate au? Fara caferii de lemn.
Se poate face o evaluare?

Pentru pastoral, sunt adeptul amplasarii stupilor cat mai aproape de sol.Deoarece lucrul in cuiburi este ....rar in pastoral, ramanem sa lucram sub nivelul umerilor la caturi.
In perioada premergatoare culesurilor, cat si cea de intomnare cand caturile sunt inlaturate, este bine sa avem cuiburile mai ridicate.La fel la iernat.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde jiji » 30 Noi 2012, 16:00

dle ioan guist spuneti ne si noua ce parere aveti , era mai bine dc dv aveati corpurile la stupii cu falturi care se asezau direct pe palet ce contituia fundul stupului, binenteles si cu plasa av?
jiji

Mesajde Ioan Guist » 30 Noi 2012, 16:17

Nu, nu cred ca e o idee buna.
In stuparitul intensiv din americi, unde am vazut ca ei au fundurile direct pe palet, se transporta toata albina.Atat familiile foarte bune cat si tinichelele .Sistemul de pastoral si culesurile de la ei permite.

La noi, unde spatiul de transport si locatiile de cules sunt limitate, suntem obligati sa plimbam familii cat mai puternice.Asta inseama ca deseori suntem nevoiti sa constituim paletii destinati culesului in primavara.De musai... mutati stupi cu albina de colo colo.De pe paletul asta pe celalalt.De aseemnea vetrele de iernare sunt in curti si gradini unde accesul si imprastierea este mai greoaie.Daca moare o regina peste iarna,o familie,sau nu face fata , suntem obligati sa o inlocuim.Inlocuirea prin detasarea de pe fund nu este intodeauna o solutie.De preferat , in anumite situatii (eu asa fac) este sa mutam familile de pe un palet pe altul, pe timpul serii inaintea deplasarii pe alta vatra.Familiile fiind inchise.

Motivul ca fundurile sa nu fie fixe ce le-am avut in vizor sunt:
Paletii pot fi folositi si la alte activitati, gen caturi cu miere, roiuri,
In perioada de primavara cand familiil esunt doar cuiburi, eu pun pe palet 10 cuiburi.Adica 5 + 5 deasupra.Castig 16 cm la inaltime pe camion.Manopera mai simpla da descarcare.
In perioada de iernare sunt mutati de la camion la locul de iernare cu roaba.Nu toate locatiile da...indeajuns.
Fundurile sunt detasabile de restul cuibului.De ce sa nu fie detasabil si de palet?? ;)
Si or mai fi.
Ioan Guist

Mesajde jiji » 30 Noi 2012, 16:50

mda , ati enumerat destule motive ca stupul sa fie asezat pe palet cu tot cu fund , eu m am gandit la cele pentru cum ar fi ca sant f greu de furat si nu tre sa stai zisi noapte la ele , in timpul transportului odata intrat faltul in palet acolo ramane , poate mai asnt si alte avantaje dar si nu le stiu.
ati incercat vreodata sa incarcati paletii fara a inchide albina? merge?
jiji

Mesajde Ioan Guist » 30 Noi 2012, 16:55

Pai merge de ce sa nu mearga? Intrebarea e cata albina esti dispus sa lasi sa moara.Ca daca iei paletul cu macaraua, pana la camion e ...negru.apoi sa aduci inca un palet si sa-l lipesti de primul e ..crima.

cat despre furat.Se poate rezolva cu camere de supraveghere.E mai ieftin decat sa te complici cu fundurile de palet.Ca ...si astia se pot fura.Mergi la furat cu macaraua :lol:
Ioan Guist

Mesajde ANITEI » 30 Noi 2012, 18:36

danielM scrie:Cum se prezinta picioarele pe teren fara iarba si mai moale? Intra tare in pamant, nu este pericol de rasturnare?
Multumesc Anitei!

Pana acum nu am avut problema asta , probabil din cauza stupilor cam usori :( .
ANITEI

Mesajde jiji » 30 Noi 2012, 19:33

multumesc pt informatii
jiji

Mesajde Adi Hodis » 02 Dec 2012, 01:17

Ioan Guist scrie:Nu, nu cred ca e o idee buna.
In stuparitul intensiv din americi, unde am vazut ca ei au fundurile direct pe palet, se transporta toata albina.Atat familiile foarte bune cat si tinichelele .Sistemul de pastoral si culesurile de la ei permite.
...

Permiteti un comentariu, va rog.
Tinichelele le plimba doar aceia care vor sa aibe nr. de stupi.
Altii ( care-i stiu ), prepara paletii cu stupi bine populati iar tinichelele sint inlocuite ori chiar eliminate.
Atasez si o mica dovada, toata albina de pe peretii stupilor provine de la ... cum ziceam ami sus.
Fişiere ataşate
IMG_20120418_165134 (Medium).jpg
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ANITEI » 06 Dec 2012, 11:46

[quote="Ioan Guist"]Interesant sistemul de picioare si postamenti. Ce inseamna ca si manopera? Ca si cost materiale?Ce greutate au? Fara caferii de lemn.
Se poate face o evaluare?

Zilele astea fac picioare pentru 10 suporturi , fac un cont separat (am mai facut si la celelalte) si-l pun aici cu manopera cu tot , nu le fac eu. Pana acum am luat fier de 565 ron (cred ca e tot , mai adaug la sfarsit consumabilele ) , plus ora de lucru ma costa 9 ron. Poate pe vineri sunt gata si scriu totalul.
ANITEI

Mesajde ovidiu_78 » 08 Dec 2012, 16:53

"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde BUNKA » 09 Dec 2012, 11:20

Adi Hodis scrie:
Ioan Guist scrie:Nu, nu cred ca e o idee buna.
...

Permiteti un comentariu, va rog.
Tinichelele le plimba doar aceia care vor sa aibe nr. de stupi.
Altii ( care-i stiu ), prepara paletii cu stupi bine populati iar tinichelele sint inlocuite ori chiar eliminate.
Atasez si o mica dovada, toata albina de pe peretii stupilor provine de la ... cum ziceam ami sus.

Ma da ce bine arata sistemul cu 3 ME..abia astept sa ridic si eu populatiile la 3 corpuri sa vad cum e...imi place capacul asta, mi-am facut si eu cateva din niste funduri vechi!!
Cred ca numai asa le fac de acum, din lemn le dau cu ceva bine impotriva apei si ..pa pa tabla, macar nu se mai incinge metalul ala vara pe ei! :P
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE