drfredtiti scrie:Am 150 familii de albine, fac pastoral pe banii mei si pe raspunderea mea, sint medic veterinar, stiu ce inseamna loca, tratamente pentru varooza imi fac eu, am lazile numerotate de mine, conduc carnet de stupina dupa model de la Ecoinspect pentru ca asa vreau, am matcile marcate, stiu la fiecare provenienta, nu vind si nu cumpar familii de albine, trimit probe de albine prin Programul strategic de actiuni sanitar veterinare.
Nu am accesat masuri europene, PNA-uri, subventii de motorina, medicamente si nici nu am nevoie. Tot ce doresc este sa fiu lasat in pace sa practic apicultura din pasiune si placere, fara sa-mi impuna cineva sa-i cumpar plasticurile cu numere = crotaliile=, sau sa-mi spuna ca nu am voie sa plec in pastoral decit unde ma repartizeaza o asociatie pe care nu o recunosc si care din punctul meu de vedere nu exista, sau daca plec undeva in pastoral sa vina ceva terchea- berchea sa ma ia la bani marunti si sa-mi sugereze ca as putea sa-l mituiesc, ca legea spune ca nu-s in regula si prevede tare frumos amenzi pentru orice.
Nu se mai poate trai in tara asta?
geangu scrie:tu ai 150 dar in pastoral e posibil ca pe langa tine sa mai fie alte cateva mii, ore se merita sa prezinti un risc pt. ceilalti ,chiar si teoretic. Daca tu nu ai accesat fonduri nu inseamna ca toata lumea trebuie sa se raporteze la tine si sa ti faca tie un cadru legislativ special, legea va fi una si cine vrea sa aiba stupi , sub orice forma, va trebui sa se supuna acelorasi rigori. La inceput am gandit si eu ca tine dar mi am dat seama ca riscurile sunt mari privind la nivel national.( vezi ce a insemnat pesta pt. exportul de carne). Pt." nea Gheorghe" pierderile au fost nesemnificative dar pt. marile ferme efectul a fost insemnat.
geangu scrie:ideea este ca oricine are stupi trebuie sa fie luat intr o evidenta, atat unde are vatra cat si unde se muta, in caz de boli stii cine a fost in zona sau cine se afla pt. a limita focarul si eu cred ca si in cazul furturilor ar avea un anumit efect luare in evidenta a celor care au fost intr o zona, se intmpla sa banui pe cineva dar sa nu stii de unde este pt. a face niste verifcari.
Dragos2006 scrie:Prin noua lege dispar comisiile de pastoral deoarece nu mai sunt de actualitate . Acum marea majoritate a terenurilor sant in proprietate privata . Stuparul este obligat doar sa anunte primaria pe raza careia a venit cu stupina si sa nu deranjeze pe stuparii bastinasi . E chiar atat de greu ?
Dragos2006 scrie:Sunt socat de respectivul text , pur si simplu nu se poate comenta.
2) Impozitarea sau neimpozitarea apiculturii tine de CODUL FISCAL . Marti intr-un interviu acordat de presedintele Basescu acesta preciza ca este bine ca actualul cod fiscal sa ramana in aceasta forma si anul urmator chiar daca actualii chiriasi de la Palatul Victoria vor sa impoziteze tot ce misca . Aveti grija ce votati pe 9 decembrie ! sa nu va aud apoi ca va vaitati ...
Dragos2006 scrie:ilalexandru scrie:Cateva propuneri si din partea mea :
Informati-va mai bine inainte sa veniti cu propuneri .
Rovinieta si asigurarea sunt stabilite la nivel de UE SI NU SE ACCEPTA DEROGARI ! ...
stupul scrie:Codul fiscal este dreptul comun in comparatie cu Legea apiculturii care este dreptul special in materie. In caz de conflict intre dreptul comun si cel special se aplica dreptul special.
Este adevarat si ca registrul agricol isi are propriile norme, DSV-urile, silvicul, circulatia rutiera, la fel si nu cred ca legea apiculturii le poate bate la capitolul sanctiuni. Pentru ce faci un proiect de lege cu un capitol de sanctiuni? La ce foloseste? La dezvoltare/modernizare nu cred!
Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori