Buna ziua , ma numesc Gradinaru Andrei am 22 de ani sunt necasatorit locuiesc in Barlad judetul Vaslui . Primul contact cu albinele la-m avut in primavara lui 2011 cand il urmaream pe bunicu de la departare cum lucra cu ele , el fiind tot incepator ca si mine . In iulie-august 2011 mi-am cumparat primii mei roi 5 la numar in lazi orizontale pe 20 rame .
Cu ajutorul lui Dumnezeu am iesit din iarna cu toti 5 , in primavara 2012 ia-m stimulat odata la 7 zile sau la 14 depinde cum aveam timp , deoarece si lucrez si apicultura o practic doar in timpul liber , familiile sau dezvoltat destul de bn au ajuns sa ocupe cel putin 12 rame cu albina . Intre timp am decis sa-mi achizitionez inca 5 cutii goale ptr a face roi , de data aceasta am optat pentru lazi dadant pe 10 rame 1/1 cu 2 caturi de 1/2 fiecare . Prostia pe care am facuto a fost ca am facut roii inainte de salcam , din 5 familii am facut 5 roi si am slabit cam tare familiile iar culesul de salcam a fost compromis , la tei au adunat ceva miere cam 10 kg de fam , la roi nu am umblat la miere ci ia-m mai ajutat cu ceva sirop. Floarea soarelui nu a dat nimic din cauza secetei si asa sa duc anul apicol , in septembrie le-am completat rezervele ptr iernat , prin octombrie strans cuibul si impachetat si cam atat pe anul acesta . Acum astept primavara si sper sa iasa cu bn toti din iarna. Va doresc tuturor sananate si iernare usoara !