Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde bio » 11 Dec 2012, 21:32

..

Crescatorii de ovine, bovine s.a.m.d. care iau subventii la fel ca apicultorii, poate mai usor, fac si ei n-fise la fiecare vaca, oaie sau capra..??>.... sau ceilalti crescatori de animale au adevarati reprezentanti la negocieri, nu cum avem se pare noi reprezentanti care au aparut peste noapte si nu prea stiu cu ce se maninca apicultura REALA .

...apar tot felul de "pupincuristi" care aproba timpeniile din asa-zisa lege numai ii baga si pe ei in seama careva din minister sa ii invite la asa-zisele negocieri pe viitoarea lege.
bio

Mesajde eugen. » 11 Dec 2012, 21:35

Nu stiu de ce dar s ar parea ca unii vor neaparat o lege.... chiar nu i inteleg... Dar daca independent de vointa noastra ( de a nu se da o lege ) se vrea o lege... trebuie sa fie cat mai scurta ( cu cat sunt mai putine articole - cu atat mai putine chichite :lol: ) si concisa .
eugen.

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 21:39

eugen. scrie: Pai de ce sa fie lege... ? noi ce vorbim aici ? In viitoarea lege nu trebuie sa existe asa ceva... :!: . Clar ?

Deja s-au amestecat perele cu merele la fel si aici se amesteca Legea apiculturii cu Legea crotalierii stupilor
Domnii legiuitori au cam HOTARIT a doua lege indiferent de opozitia asociatiilor apicole
Tare mi-a teama ca indiferent ce scriem noi pe aici ei or sa faca tot ce si-au propus
Ca or sa o mai moaie pe colo-pe dincolo in mare legea v-a fi votata dupa cum or sa dicteze interesele la anul
Apicultorii vor facilitati fiscale pe care le v-or obtine iar finantistii vor banii la bugetul statului pe care o sa-i ia
Cum,necum o sa vedem noi atunci
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde romikele » 11 Dec 2012, 21:59

Visatorii care cred ca o lege se face sau nu dupa muschii lor, ar face bine sa se mai gandeasca.
Legea e clar ca va fi, depinde de cum va arata ea, iar aici fiecare poate avea un aport.
Toti istetii care nu fac altceva decat sa jigneasca oamenii care au muncit si muncesc in folosul apiculturii romanesti, ar face mai bine sa vina cu propuneri concrete, punctual pe articolele proiectului actual.
Multi trateaza materialul prezentat ca si cum legea deja ar exista in aceasta varianta, fara sa vina cu idei realiste de imbunatatire - dar ce sa ne mai mire, nivelul de gandire s-a vazut la aceste ultime alegeri...
romikele

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2012, 22:07

Daca te referi strict la mine fara sa dai nume afla ca pozitia mea oficiala este cea trimisa legiuitorilor
de catre Asociatia PRO APIS din care fac parte si interesele caareia le reprezint pe acest forum
In mod personal pot sa-mi exprim liber pe forum parerile atata timp cat nu lezez demnitatea colegilor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde eugen. » 11 Dec 2012, 22:10

Am participat pe 02.12. 2012 la sedinta ARAR Prahova ( asociatia din care fac parte ) . Printre cei prezenti a fost si presedintele ROMAPIS ( care este si presedintele AFAR) si presedintele SAN .... Ni s a citit proiectul legii apiculturii si s au purtat discutii pe aceasta tema... Am spus in fata tuturor ca din viitoarea lege trebuie sa dispara capitolul amenzi... Raspunsul a fost ca trebuie sa fie si amenzi.... :lol: dar sa fie mai prietenesti ( mai mici ) :P ( Acum am vazut ca ROMAPIS ul cocheteaza cu ideea amenzilor... si ma intreb daca prin introducerea in lege a capitolului sanctiuni , ei sprijina apicultorii ? ) . Conducerea era foarte bucuroasa ca o sa se "sparga monopolul ACAR in privinta fermelor de elita"...... In privinta "inrolarii " prin lege a apicultorilor in asociatii o singura persoana din conducere a fost impotriva... ( ce folos?.... l a final si a dat demisia :lol: )
Chiar ma intreb ce interes ar avea asociatiile sa sustina in viitoarea lege neafilierea apicultorilor ? Pai n ar mai fi bani din cotizatii... comision din PNA... rulaj (cumparari de produse ) prin anumite firme ...
Nu vad cum in proiectul de lege asociatiile vor vrea binele meu (al unui simplu apicultor) sau binele lor .
Negocierile vor decurge c am asa : Suntem de acord cu caietul de stupina daca in lege spune ca trebuie sa l ia apicultorul de la noi (asociatiile ), suntem de acord ca urmatoarele (....) sa fie subventionate si trecute pe lista PNA daca PNA ul se desfasoara prin noi... :!:
Asadar traiasca legea... ca sa traim si noi (asociatiile ) bine.... Palmasii la s ca se bronzeaza in baragan si bea apa fiarta ...
eugen.

Mesajde proapi » 11 Dec 2012, 22:11

Proiectul propus este o modificare a legii actuale, ce facem, propunem modificari la modificare :shock:

In afara de masurile de creditare, nu stiu daca sunt inca in vigoare, statul trebuie sa vina cu propuneri reale de sprijinire, ceva de genul de acordare de vetre permanente in padurile ramase ca proprietate a statului, ceva legat de transportul stupilor, s.a.
proapi

Mesajde eugen. » 11 Dec 2012, 22:13

Cate drepturi are apicultorul in proiectul de lege ? :oops: Dar sanctiuni ? :lol:
eugen.

Mesajde eugen. » 11 Dec 2012, 22:15

proapi scrie:Proiectul propus este o modificare a legii actuale, ce facem, propunem modificari la modificare :shock:

In afara de masurile de creditare, nu stiu daca sunt inca in vigoare, statul trebuie sa vina cu propuneri reale de sprijinire, ceva de genul de acordare de vetre permanente in padurile ramase ca proprietate a statului, ceva legat de transportul stupilor, s.a.

De ex: neimpozitarea mijloacelor de transport apicole... E o idee... n am vazut o in lege...
eugen.

Mesajde proapi » 11 Dec 2012, 22:18

eugen. scrie:Am participat pe 02.12. 2012 la sedinta ARAR Prahova ( asociatia din care fac parte ) . Printre cei prezenti a fost si presedintele ROMAPIS ( care este si presedintele AFAR) si presedintele SAN .... Ni s a citit proiectul legii apiculturii si s au purtat discutii pe aceasta tema... Am spus in fata tuturor ca din viitoarea lege trebuie sa dispara capitolul amenzi... Raspunsul a fost ca trebuie sa fie si amenzi.... :lol: dar sa fie mai prietenesti ( mai mici ) :P ( Acum am vazut ca ROMAPIS ul cocheteaza cu ideea amenzilor... si ma intreb daca prin introducerea in lege a capitolului sanctiuni , ei sprijina apicultorii ? )

Cu ce ii ajuta pe ei amenzile incasate de stat, ce au de castigat?
proapi

Mesajde kissi » 11 Dec 2012, 22:26

Dupa cum am constatat eu, cei mai multi doritori ai noii legi sunt cei de la Romapis(posibil sa ma insel). De ce nu se poate modifica legea veche si se bate moneda pe actualul proiect? Pentru ca legea veche este facuta de ACA(parerea mea). Noi cei care nu putem face legea si care suntem inscrisi in asociatii mici neafiliate( sau cei care nu sunt inscrisi in nicio asociatie), nu avem prea multe de spus.Trebuie sa fim multumiti ca nu s-a prevazut si inchisoare in noul proiect de lege si ar trebui sa-i lasam pe cei care gandesc si care cred ca ca ei stiu cel mai bine ce trebuie facut pentru apicultura si sa nu-i deranjam in munca lor. Eu cred ca dupa noul proiect de lege, pana la urma o sa trebuiasca cate o fisa la fiecare albina.
kissi

Mesajde eugen. » 11 Dec 2012, 22:27

Nu stiu... dar uite :
COMUNICAT

ROMAPIS-Federaţia asociaţiilor apicole din România, compusă din 16 membri-asociaţii ale crescătorilor de albine domiciliaţi în toate regiunile României, reprezentând în total un număr de 2.714 apicultori care deţin 141.593 familii de albine, se declară în favoarea elaborării unei noi legi a apiculturii care să înlocuiască Legea nr. 89/1998 şi sprijină iniţiativa MADR în acest sens. ROMAPIS consideră că armonizarea cadrului legislativ cu condiţiile concrete ale apiculturii contemporane este o necesitate stringentă. ROMAPIS apreciază ca benefică organizarea unei dezbateri publice a legii, manifestându-şi disponibilitatea în acest sens, motiv pentru care a desemnat un reprezentant care ia parte la întâlnirile grupului de lucru constituit pentru redactarea textului acestei noi legi. Menţionăm că pozitia ROMAPIS referitoare la legea apiculturii se bazează pe urmatoarele principii:

2) Legea nu trebuie să avantajeze sau să dezavantajeze anumite forme asociative din apicultură. ( Sa nu avantajeze ACAR )
3) Restricţiile pe care le va impune legea apicultorilor vor fi numai în scopul apărării intereselor tuturor apicultorilor fără a încălca drepturile celorlalţi membri ai societăţii.
4) Admiţând că sancţiunile sunt modalitatea de impunere a legii, fără de care aceasta ar deveni inoperabilă insistăm însă asupra faptului că sancţiunile trebuiesc aplicate totdeauna gradual şi cu măsură, cu unicul scop de a convinge şi educa apicultorul pentru respectarea legii în folosul intregii comunităţi a apicultorilor şi al societăţii în general.(amenzile educa domle apicultorul... :l
eugen.

Mesajde proapi » 11 Dec 2012, 22:33

Adica, educatie cu parul.
Cred ca au altceva de castigat, nu pot fi asa de ignoranti. E ceva legat de fonduri, sprijin neconditionat, pumni in gura....
proapi

Mesajde csaa » 11 Dec 2012, 22:42

Nu discut numai despre legea apiculturii ci in general.
Va intreb cum impuneti o norma restrictiva sau una imperativa (a nu face sau a face ceva) daca nerespectarea nu atrage o coercitie? Se face aceasta lege a Apiculturii in care se spune ca in pastoral "se face asa", in stationar "se face asa", in general trebuiesc respectate urmatoarele reguli: 1.....2.....3....., etc.
Eu, un asa zis apicultor, de rea credinta, nu respect aceste reguli si va produc dumneavoastra pagube ce nu pot fi demonstrate legal (furt de albina lucratoare, provoc furtisaguri, ocup abuziv mai multe locuri in pastoral decat imi permite legea, etc. - dumneavoastra care sunteti experimentati v-ati confruntat cu mai multe metode de a produce pagube). Cum ma puteti obliga sa respect prevederile legii daca insasi legea nu ma sanctioneaza?
NU respect legea, si ce daca???? Nu mi se poate face nimic pentru ca fapta respectiva nu este sanctionata.
Din experienta acumulata in 20 de ani va pot spune ca nici o norma nu este aplicabila daca nerespectarea ei nu atrage o sanctiune.
Eu as vedea astfel problema legii apiculturii: legea sa fie gandita astfel incat sa fie aplicabila si acceptata de toate partile, iar sanctiunile sa fie mai aspre, mergand chiar pana la confiscari.
Si mai cred ca cei ce gandesc din start ca vor respecta legea nu au a se teme de rigorile ei.
Acum sa iertati derapajele mele si sa aveti o iarna frumoasa! Cu deosebita stima!
csaa

Mesajde proapi » 11 Dec 2012, 22:54

Legea in care amatorii pot impune sanctiuni profesionistilor :lol:
Va dati seama cum se uita Europa la noi!
proapi

Mesajde csaa » 11 Dec 2012, 22:56

Cine a zis ca amatorii? Profesionistii si juristii. Dar e vorba de principiu in ceea ce am expus eu, nu m-am referit la un art. anume.
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA