Am participat pe 02.12. 2012 la sedinta ARAR Prahova ( asociatia din care fac parte ) . Printre cei prezenti a fost si presedintele ROMAPIS ( care este si presedintele AFAR) si presedintele SAN .... Ni s a citit proiectul legii apiculturii si s au purtat discutii pe aceasta tema... Am spus in fata tuturor ca din viitoarea lege trebuie sa dispara capitolul amenzi... Raspunsul a fost ca trebuie sa fie si amenzi....

dar sa fie mai prietenesti ( mai mici )

( Acum am vazut ca ROMAPIS ul cocheteaza cu ideea amenzilor... si ma intreb daca prin introducerea in lege a capitolului sanctiuni , ei sprijina apicultorii ? ) . Conducerea era foarte bucuroasa ca o sa se "sparga monopolul ACAR in privinta fermelor de elita"...... In privinta "inrolarii " prin lege a apicultorilor in asociatii o singura persoana din conducere a fost impotriva... ( ce folos?.... l a final si a dat demisia

)
Chiar ma intreb ce interes ar avea asociatiile sa sustina in viitoarea lege neafilierea apicultorilor ? Pai n ar mai fi bani din cotizatii... comision din PNA... rulaj (cumparari de produse ) prin anumite firme ...
Nu vad cum in proiectul de lege asociatiile vor vrea binele meu (al unui simplu apicultor) sau binele lor .
Negocierile vor decurge c am asa : Suntem de acord cu caietul de stupina daca in lege spune ca trebuie sa l ia apicultorul de la noi (asociatiile ), suntem de acord ca urmatoarele (....) sa fie subventionate si trecute pe lista PNA daca PNA ul se desfasoara prin noi...
Asadar traiasca legea... ca sa traim si noi (asociatiile ) bine.... Palmasii la s ca se bronzeaza in baragan si bea apa fiarta ...