Revenind la proiectul de lege...
Art.2 t) familie de albine de elită -
familii de albine cu performanţe superioare, de rasă pură, care transmit constant, prin descendenţă, însuşirile respective;-[b]-- cine stabileste "performantele superioare" si cat de pura e rasa ? u) stupină de elită - stupină autorizată de autoritatea competentă în domeniu, respectiv Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu” în creşterea familiilor de albine de elită;
v) stupină de multiplicare - stupină autorizată de autoritatea competentă în domeniu, respectiv Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu” pentru multiplicarea materialul genetic provenit de la familii de albine cu performanţe superioare, de rasă pură, din stupina de elită; o sa conteze ca si in prezent äutorizarea " .... ( documentul conteaza... ) ? daca eu am 500 de familii si altul 50 de familii el vinde cu factura daca e autorizat iar eu..... ? Si daca vrei sa te autorizezi ajungi la asociatii
Art. 11.(1)
Formele asociative apicole, legal constituite, care aplică programe de ameliorare, depun o cerere la autoritatea competentă în domeniu, respectiv Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu”, în vederea înfiinţării şi autorizării stupinelor de elită sau de multiplicare prin lucrari de ameliorare, reproducţie şi selecţie.
Forma asociativa detine stupina de elita ? ... credeam ca eu apicultorul pot detine stupina ... .... la fel si cu multiplicarea...
w) carnetul stupinei - document elaborat de
forma asociativă şi aprobat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor care conţine informaţii cu privire la mişcarea efectivului, starea de sănătate şi întreţinere a fiecărei familii de albine, tratamentele efectuate, deplasările în pastoral, precum şi alte operaţiuni din domeniul apicol. As fi de acord cu un carnet al stupinei, dar fara sa ma ïnroleze"...

sau sa fie stufos ... eu nu fac literatura...