Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Dec 2012, 13:41

imbunatatirea aia la ardeleni se stie din nascare :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Dec 2012, 19:08

am fost la stupina si ma prins zapada pe acolo.
Fişiere ataşate
comeat 2012 004.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Dec 2012, 19:11

am facut campanie electorala.................pe stalpi
Fişiere ataşate
comeat 2012 009.JPG
dupa alegeri
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Dec 2012, 19:13

zapada mare ,32 cm.
Fişiere ataşate
comeat 2012 007.JPG
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 11 Dec 2012, 19:21

am curatat urdinisurile,si am ascultat albinele,canta frumos,sant in regula.
Fişiere ataşate
comeat 2012 021.JPG
aici est aparatul de curatat urdinisul.
FLORINELU

Mesajde iunicu » 11 Dec 2012, 21:01

Frumos peisajul de iarna! Iarna usoara la albine!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde liviutzbogos » 12 Dec 2012, 13:44

Frumos frumos dar si greu :) numa eu stiu ce trag iarna asta la tara :)) Nea Florine, am gasit pana la urma o centrifuga ieftina, pe la Lugoj.Oi mere la primavara dupa ea ca acuma nici caii putere de la masina nu vor sa traga :)) In rest...caldura in casa si in stupi doresc la toata lumea :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde tiih » 12 Dec 2012, 16:28

Va salut dl.FLORINELU si o data cu dumneavoastra pe toti domnii forumisti.Multumesc pentu pozele si filmele postate,au fost o adevarata lectie de pregatire a familiilor de albine in vederea iernarii!!(o fotografie inseamna mai mult decat 1000 de cuvinte..)Ati aratat esenta: famili puternice,hrana de calitate,matci prolifice,stimulare atificiala(sirop)si mai ales NATURALA ,datorita zonei...Nici frigul siberian nu v-ar crea probleme....Am si eu o mica nedumerire tot uitandu-ma la ramele frumose de puiet din septembrie-octombrie..E adevarat ca nu ati avut atacuri masive de prigorii in august,septembrie?L-a un raspuns afirmativ,chiar ca va "invidiez" un pic!!!
tiih

Mesajde FLORINELU » 12 Dec 2012, 16:59

domnule tiih ,multumesc de aprecieri(laude putin cam exagerate,cred eu).
referitor la prigorii,atacuri mai mari am avut atunci cand vremea a fost nefavorabila zborului albinelor. atunci prigoriile veneau pana la stup si luau albinele de la urdinis. cum in anul acesta nu au prea fost ploi nici prigoriile nu m-au prea vizitat,dar anul trecut au fost destul de multe,si repet numai atunci cand timpul a fost nefavorabil zborului.
am citit undeva ca prigoriile prind albinele cand se intorc de la cules incarcate,cu polen si miere si atunci mananca si carne si polen si miere. teoria mea este ca fiind timp nefavorabil,albinele nu pot zbura,iar doamnele prigorii vin si se servesc cu carne direct de la stup. repet e doar teoriia mea pe care am dedus-o dupa multe observatii a fenomenului. :?: :?:
as fi bucuros sa aflu si alte opinii.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Dec 2012, 17:22

Tiih-ule , poti lauda ca eu am fost si am vazut !!! sa vezi ce ma lauda Florinelu cand i-am gasit o matca pe jos cand el storcea !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 12 Dec 2012, 17:34

ves.lucian.zabrani scrie:Tiih-ule , poti lauda ca eu am fost si am vazut !!! sa vezi ce ma lauda Florinelu cand i-am gasit o matca pe jos cand el storcea !!! :P :P :P

lasa ca iti vine tie randul.

pai mai Luciane,tu nu te-ai prins de faptul ca eu aveam atatea matci ca duceam si la stors?
ori tu nu ai vazut ca pe mine si nici pe tine nu ne intepau la stors?
pai de ce nu ne intepau? fiindca matcile nu inteapa,dar tu nu te-ai prins,mai ai de invatat Luciane.............de la mine :lol: :lol:

ps sa stii ca am nimerit-o cu matca aia,a fost de la stupul ala la care am bagat-o,si a facut treaba buna in continuare. dar asta nu inseamna ca trebuie sa te si laud,nu de alta dar sa nu te increzi.
FLORINELU

Mesajde Razvan HD » 12 Dec 2012, 23:01

Iernare usoara sa aveti !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

Mesajde iunicu » 13 Dec 2012, 00:37

FLORINELU scrie:(laude putin cam exagerate,cred eu).

Nea Florine, toata lumea vorbeste de rame bune pentru iernat. Cum mama focului or fi aratand astea nu puteam decat sa-mi inchipui. Dupa ce am vazut filmuletul in care aratati o rama buna de iernat, am inteles ca ramele din stupii mei erau arhipline cu miere si pot sta linistit.
Pentru filmulete si pentru poze, va multumesc de asemenea si va doresc putere de munca.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Dec 2012, 08:57

Florinelu este la Timisoara acuma !!! dar cu gandul este la Comeat !!! ca altfel n-ar fi la prima ora pe forum !!! nu te poti loga inaintea lui nicicum !!! :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 13 Dec 2012, 09:00

Iunicule.
eu inteleg(si banuiesc ca la asta sa referit si colegul Tiihu) prim rame bune pentru iernat nu rame pline cu miere neaparat ci rame cu faguri buni nedeformati,fara gauri si denivelari,nici prea deschisi la culoare,dar nici negri tare, construiti cat mai uniform pe toata suprafata,pe cat posibil fara celule de trantor etc.. daca sant rame placute ochiului le place si albinelor. eu incep si fac aceasta selectie inca din august ca in noiembrie sa fie in regula.
bineinteles ca si cantitatea de miere trebuie sa fie pe masura,dar aic se se mai poate interveni cu cate o turta prin februarie,numai daca este necesar. de fapt eu incerc sa evit aceasta hranire si o folosesc foarte rar numai in caz de forta majora.
faptul ca tu ai rame pline cu miere e foarte bine si vei ierna bine in privinta asta, daca ai si cantitatea de albine necesara in lada si au fost bine impachetati(nu neaparat infofoliti) jos palaria si totul e in regula,dupa parerea mea.
Ultima oară modificat de FLORINELU pe 13 Dec 2012, 09:04, modificat 1 dată în total.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 13 Dec 2012, 09:02

cum le stii tu pe toate? te salut si-ti urez iernare usoara,,,,la albine binenteles. :lol:
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?