Am inceput apicultura acum doi ani cumpărând 2 stupi de la un vecin. Fiind neinitiati am pierdut cam toată culegatoarea de la acei stupi deoarece vecinul era cam la 300 de metri de curtea bunicilor si a "uitat" sa mentioneze ca toată albina se va intoarce la el
Oricum.. cu acei stupi am văzut că ne place apicultura şi am hotărât împreună să mai cumpărăm 5 stupi, de data asta de la o distanta mai mare. Prima iernare a fost cu pierderi minime (1stup) ţinând cont că nu am făcut toate operaţiile necesare iernarii. Fiind foarte atraşi de apicultura am hotărât împreună să facem cursurile apicole, eu luand diploma de la cursuri la varsta de 16 ani
Anul acesta am mai cumpărat de la un cetăţean 20 de familii la un preţ foarte avantajos zic eu (3mil familia) cu 6-7 rame de puieţ la sf lui aprilie şi din ce am observat, mătcile au instinct de anecbalie. Am mers şi pe înmulţire şi producţie, am făcut cam 15 roiuri şi am schimbat jumătate din mătcile bătrâne în acelaşi timp făcând şi ceva miere. Avem de gând să mai cumpărăm anul viitor câteva mătci selecţionate, 20 de cutii avandu-le deja in pregatire pentru roi ( asamblare si vopsire). O sa incerc sa incarc si cateva poze, daca le mai gasesc