Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde stancu marin » 14 Dec 2012, 19:59

dragi apicultori ,nu stiu daca trebuie facuta o noua lege dar atentie ffffff mare daca trebuie schimbata , ,,,pt romania trebuie facuta una doar cu subiect si predicat. NU TRBUIE NICI UN LOC DE INTREPRETARE ........AVOCATI ASTA ASTEAPTA ,,,,,....CA SI IN PARLAMENT ,,ACUM CRED CA ESTE TIMPUL ,SA NU CREDEM CA UE ESTE PERFECTA ,ASA CUM APROAPE TOTI ROMANI SUNT DE LAUDAT PESTE TOT ,IN AFARA DE UNI DE CARE NE DEZICEM,DUPA PAREREA MEA TRBUIE DISCUTI FFFMULTE CU OAMENI CARE VOR SA FACA CEVA PT APICULTURA ,DE PROFESIE SUNT ING MEC ASA CUM COLEGI DE LA HOREZU MA CUNOSC SI AS DORI INAINTE DE APROBAREA LEGI SA SE DISCUTE FFFFFFFFF MULT FIECARE PROBLEMA APARUTA SI SA NU SE NEGLIJEZE PT CA PE VITOR PROBLEMELE VOR FI EXPONENTIALE.APROPO AM VIZITAT UN PRIETEN IN GERMANIA SI AU FFF MARI PROBLEME CU APICULTURA SI DE ACEAA IMPORTA F MULTA MIERE DE LA NOI .PACAT CIT MAI SUNTEM OAMENI CARE CU PUTIN VREM SA FACEM MULT ,SA LASAM INTERESELE MARUNTE SI SA NE AJUTAM PT INTERESUL NOSTRU AL APICULTORILOR SI NU AL CELOR DE PARTID ,SPER CA CINE VREA SA INTELEAGA CINE NU .....O SA REGRETE PE VIITOR BIEINTELES DACA ESE APICULTOR DACA NU NICI DUMNEZEU NU POATE ,IMI CER SUZE PT CEI CARE NICI DUMNEZEU NU I IITELEGE .AS DORI F MULT CA GRUPURI DE LA TOATE ASOCIATIILE SA DISCUTAM ZECI DE ORE PINA IESE CEVA BUN ,ASTFEL PATIM CA IN GERMANIA SI EU UNNU NU VREAU\ AS DORI SA AVEM FOARTE MULTE DISCUTI PE TEMA ASTA DAR VA ROG FFFFMULT FARA INTERESE DE GRUP SAU POLITICE ,STRICT PT DEZVOLTAREA SI PT INTERESELE APICULTORILOR CARE ,ATENTIE ,SUNT FOARTE PUTINI CARE VOR SA FACA APICULTURA REALA SI STITI F BINE LA CE MA REFER .AS DORI FFFFF MULT SA DISCUTAM LEGAT DE CELE ARATATE MAI SUS .VA MULTUMESC F MULT SI AS DORI SA AVEM F MULTE DISCUTI PRO DAR SI CONTRA CU ARGUMENTARI SERIOASE .VA MULTUMESC.
stancu marin

Mesajde proapi » 16 Dec 2012, 17:24

Ce ajutoare pe termen lung poata sa prevada statul, administratiile locale si organizatiile implicate in elaborarea legii apiculturii:

- regia nationala a padurilor reprezentata in teritoriu de ocoalele silvice sa poata incheia contracte cu apicultorii pentru acordarea de vetre permanente si temporare, cu titlu gratuit; sa planteze, in procente stabilite, specii de arbusti si arbori nectaro-poleniferi, sa furnizeze masa lemnoasa subventionata pentru constructia stupilor, sa elaboreze un plan de incarcatura cu familii de albine pentru fiecare padure cu interes apicol din raza fiecarui ocol silvic,....

- ministerul mediului si relatia albina-mediu: albina barometrul de sanatate a mediului,...

- administratiile locale, sa poata incheia contracte cu apicultorii pentru acordarea de vetre permanente si temporare inclusiv in locuri izolate, improprii constructiilor, cu titlu de concesionare sau dupa caz, sa planteze specii melifere ca perdele forestiere in apararea comunitatilor umane de calamitatile naturale (zapezi abundente, furtuni,etc.), sa acorde ajutor de implicare a apiculturii in proiecte sociale,....
proapi

Mesajde ionel07196555 » 16 Dec 2012, 22:02

Buna seara : E prima postare pe acest forum pe care al citesc cu mare interes ...LA SUBIECT .. O lege a apiculturi e bine venita dar aceasta
[ proect ] e facuta pe genunchi sau cu interese [ daca asi avea 1000 unitati biologice ] mar avantaja si pe mine ,
aceasta find remarcata si in alte postari .
Cu cat un om[apicultor] e ancorsetat in legi cu atat acesta activitate va deveni mai ne interesanta , ce sa fac an sezon : sa le pazesc , sa lucrez , sau sa stau cu palaria an mana la usa statului .
ionel07196555

Mesajde pilis » 17 Dec 2012, 07:39

Dragi colegi,

Va scriu acest email, referitor la legea apiculturii, sper sa nu fie prea tarziu.

De la inceput vreau sa stiti ca nu am accesat fonduri europene, pentru cei care au prejudecati in acest sens.

Vreau sa incep prin a povesti o intamplare la o sedinta a unei asociatii apicole de undeva din nordul continentului american, unde era invitat un presedinte a unei asociatii apicole dintr-o tara apicola dezvoltata de pe alt continent. Presedintele a inceput sa spuna cat de bine merge apicultura acolo si cate legi au pus ei in spinarea apicultorilor pentru binele omenirii. Dupa vreo 5 minute a spus ca el a obligat apicultorii sa aiba in stupina WC (nu in vetrele de iernare, ci oriunde e o stupina), ceea ce a starnit fluieraturi in sala, i s-a oprit discursul, si au inceput discutii aprinse pe tema ingradirii apicultorului. Vreau sa comentez ca in acea tara americana apicultorul este considerat una din cele mai oneste persoane, asta si pe langa faptul ca se stie cat munceste, nu are un venit mare comparativ cu celelalte sectoare din agricultura.

Sa revenim la legea apiculturii din Romania. Vreti sa-l legati pe apicultor de un stup si sa-i spuneti pe unde sa mearga?

Am vazut definitia apicultorului. Credeti ca orice persoana care are 5 stupi in curte este si apicultor? Stiti ca multi abia stiu sa scrie si vreti sa-l obligati sa scrie zilnic in carnetul apicol?

Apicultura a fost o meserie libertina, neingradita nici de Ceausescu, si asa trebuie sa ramana.

Sunt multe de comentat pe aceasta tema, inclusiv am vazut ca s-au dat nume de institutii ale statului de unde sa te autorizezi, institutii care in timp vor dispare, si atunci va trebui alta lege cu alte nume.

Unde sunt institutele noastre de cercetare in aceasta ecuatie?

Ma opresc aici prin a va ruga sa lasati apicultorii sa-si decida soarta.

Sa auzim numai de bine,

Pilis
pilis

Mesajde Dragos2006 » 17 Dec 2012, 09:55

pilis scrie: s-au dat nume de institutii ale statului de unde sa te autorizezi, institutii care in timp vor dispare, si atunci va trebui alta lege cu alte nume.

Pilis

Omule in timp si noi disparem !!!! nimic nu este etern ! nici omul , nici ce face el !! orice lege este perfectibila in timp ! ai vazut ceva facut de om sa fie perfect ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 17 Dec 2012, 09:58

eusebiu scrie:Mie ce-mi ofera legea apiculturii?
Investitia in terenuri am facut-o din banii mei !

Tu din afacerea cu albine cat ai cotizat la bugetul de stat ?

Investitia in terenuri se numeste afacere imobiliara si nu apicultura ....
Dragos2006

Mesajde joohny » 17 Dec 2012, 09:59

Dar natura a facut ceva perfect?
joohny

Mesajde Dragos2006 » 17 Dec 2012, 10:22

Numai Dumnezeu este perfect si etern , restul este perfectibil si trecator !
Dragos2006

Mesajde filip » 17 Dec 2012, 10:30

Dragos,tu cat ai contribuit la bugetul de stat :?: Daca in balanta contabila e aproape de zero.Fiecare contribuie cumparand produse care au TVA,apoi la echilibrarea balante de plati conteaza si mierea ce merge la export .
filip

Mesajde Dragos2006 » 17 Dec 2012, 10:53

Filip am angajati cu carte de munca , ai idee care este contributia angajatorului la bugetul de stat pentru un singur angajat ?
Dragos2006

Mesajde filip » 17 Dec 2012, 11:09

Dragos,unii dintre noi nu avem slugi.Ori ochiul stapanului ingrasa vita din batatura.Nimeni nu poate pune atat suflet cat pun eu pentru albinele mele.Dar asta e o alta filozofie.Difera de cea in care trag toata mierea si dau sirop sa creasca profitul.Ori cele doua filozofii nu se pupa.
filip

Mesajde proapi » 17 Dec 2012, 15:43

Daca se pune problema contributiilor noastre la bugetul de stat, inseamna ca nu se cunoaste rolul albinei...fiecare cu ce nu-l doare...

Vreau sa vad ca statul vrea sa ajute sectorul si nu sa-l limiteze, spuneam ca silvicul (public sau privat) trebuie sa vina in ajutorul crescatorului de albine. Se poate printr-un agreement intre ministere.
La legea circulatiei rutiere se poate introduce un amendament ca transporturile de familii de albine sa nu fie supuse restrictiilor de mase, gabarit si greutatii pe osii, fiind transporturi cu totul ocazionale.
proapi

Mesajde filip » 17 Dec 2012, 16:41

Daca tot se doreste ca apicultorul sa fie in legalitate si cu finantele in regula.Apicultorul sa primeasca un numar de CERTIFICATE VERZI iar cel care polueaza sa poata sa le rascumpere de la apicultor.Astfel e recunoscut meritul apicultorului si a albinei in ecosistem.Simplificarea legii si a normelor scuteste durerile de cap si elimina multe enigme.Daca...Daca...Dacaapicultorul nu mai are albine se elimina necunoscuta.Dar DACA apicultorul ar fi respectat si inteles :?:
filip

Mesajde joohny » 17 Dec 2012, 16:42

Pt.Dragos 2006:Dar daca,Dumnezeu sau Alah sau Buda este tocmai Natura?Spun asta deoarece unii spun ca Natura creeaza si tot natura garanteaza pt. ceea ce creiaza.
joohny

Mesajde csaa » 17 Dec 2012, 21:52

Am recitit proiectul si am o nedumerire legata de
"Art. 10. (1) Amplasarea stupilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 15 m faţă de instituţii şcolare, spitale, ferme zootehnice, căi ferate, drumuri publice sau hotare ale proprietăţilor din domeniul public sau domeniul privat aflate în intravilan." :o :o :o
Nu e cam mult?
Pai daca ai o proprietate cu latimea de 29 m inseamna ca nu poti amplasa acolo stupi decat daca ai gard din folie.
csaa

Mesajde eusebiu » 17 Dec 2012, 22:40

Dragos2006 scrie:
eusebiu scrie:Mie ce-mi ofera legea apiculturii?
Investitia in terenuri am facut-o din banii mei !

Tu din afacerea cu albine cat ai cotizat la bugetul de stat ?

Investitia in terenuri se numeste afacere imobiliara si nu apicultura ....

Dragos te astept pe langa mine cu stupii :shock:
Eu tot o sa am stupi cu lege sau fara ;)
Romania te iubesc... vand tot si emigrez.
eusebiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA