Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cât costă un deget tăiat?

Mesajde teinegru64 » 18 Dec 2012, 17:50

Ioan Guist scrie: ...Dumnezeu sa va dea inteleptciune sa va protezati

Brrrr...ducase pe pustii.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde gigiploesteanu » 18 Dec 2012, 18:26

Părerea mea este că e mai bine să vă protejaţi decât să vă protezaţi (aşa cum zice dl.Ion)
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde BUNKA » 18 Dec 2012, 18:39

Pretul unor oki sau al catorva degete nu este luat in calcul cand vine vorba de cumpararea unor cutii...ele intotdeauna sunt prea scumpe pt cel ce le cumpara!
BUNKA

Mesajde Adi Hodis » 18 Dec 2012, 18:45

:)
Ai pus punctul pe i Bunkane dar stii cum e ... nu-i degetul cumparatorului.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 18 Dec 2012, 20:33

Un bunic de-al meu,timplar renumit pe timpuri,a pierdut toate degetele de la mina stinga cind ii facea cosciugul unui prieten
Am fost de fata cind a adunat degetele intr-o punga de 1 leu si a fugit cu ele la spital;socant pt un copil
Norocul lui ca au putut sa i le coasa la loc si s-a facut bine;i s-au prins la loc
Datorita tijelor bagate pe oase nu a mai indreptat niciodata degetele
A lucrat in continuare pina a iesit la pensie tot timplarie si a fost mindrul posesor al tuturor degetelor din atelier
Toti colegii lui platisera obol atelierului minim un deget si cate un pod de palma la abric
De atunci am o reticenta la astfel de scule cu toate ca am avut ovazia sa am multe si pe bani putini
Asta-i baiul nostru al romanilor;ce.... daca ala poate, ce..... eu nu pot??

I-mi pare sincer rau pt toti cei ce ati avut necazul sa va intersectati neplacut cu sculele aschietoare
Poate ca in asemenea momente Dumnezeu ne avertizeaza ca noi facind munca timplarului poate i-am luat painea copiilor de la gura

Nu stiu daca m-am facut inteles insa eu asa vad lucrurile
Fratilor,suntem prea saraci sa ne permitem luxul sa ne mutilam singuri pt cativa firfirici
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cavaleriu » 18 Dec 2012, 21:29

sall. neatentia si ne bagarea de seama pot pune in pericol viata si integritatea ta cit si a celor di jurul tau
am vazut multe accidente la viata mea chiar si mortale unul chiar luna trecuta
totul din cauza neatentiei
am un frate care in loc de unghie icreste in fir de par de la grefa care io puso doctoru dr e ok unghia ia ramas cind baga o scindura la freza
aici a intervenit u pic si ALCOOLULdusmanul nr unu in producerea accidentelor
la locul de munca
sanatosi sa fim ca belelele vin si trec
cind lucrezi gindul sa iti fie la ceia ce faci si beleste ochii ca de nu belesti
p.................
cavaleriu

Mesajde ionel07196555 » 18 Dec 2012, 22:07

bio scrie:
cristi_vidican scrie:Cât costă un deget tăiat?

..eu merg pe ideia ca fiecare sa-si faca meseria lui...am vazut multe accidente cauzate in primul rind lipsei de experienta.

Sunt APICULTOR ma ocup de albine, las timplaria, in seama celor, care au experienta necesara a lucra cu utilaje care pun in pericol sanatatea si integritattea corporala. Am intrat de-a lungul timpului in destule ateliere de timplarie si mare parte din meseriashii care i-am intilnit aveau degetele atinse de taisul utilajelor folosite.

Am cumparat diverse utilaje de timplarie, circular, abricht de grosime marca Metabo, cumparate cu multi bani dar nu fac decit lucruri marunte .
In viata am incercat sa invat sa fac cit mai multe, dar sa fac ceva care imi poate pune in pericol sanatatea, nu vreau sa fac..asa sunt eu setat.

Cristi, imi pare rau de accidentul tau...
An 2009 septembrie nu aveam albine si doar intenti sa devin posesor [propietar ] de albine si hai sa iau tot echipamentu nou cumpar un stup din magazin A C A pretttttttt merg cu el la vro 10 mesteri si doua fabricute de mobila si .... mai bine stam de geaba si stupi nu facem si .... mam apucat de treaba
Acum daca le dau si un cat 1/2 al face nu plec de langa ei si e gata
ionel07196555

Mesajde gabi bee » 18 Dec 2012, 22:20

Si eu sunt patit ! in martie iau un abric , al dichisesc cu ce-i mai trebuia si ma apuc de treaba , fara ca pana atunci sa fi avut de-a face cu asa ceva , doar ce vazusem pe la altii ! lucrez doua luni cu el , imi fac niste stupi , rame etc si cand eram cam pe final , trageam la abric o rigla ce a avut la urma un nod si cand a ajuns nodul in cutite, a pocnit si ... mi-am scapat aratatorul de la stanga in cutite pt o fractiune de secunda , suficient sa dispara 1,5 cm din el, sub forma de rumegus :lol: ! deci greseala mea si invatatura de minte ! m-am suit in masina si m-am dus repede la spital , m-au anesteziat , cusut , bandajat si cand m-am intors acasa ce credeti ca am facut ??? am dat drumul la abric :lol: si am lucrat aproape 2 ore sa termin ce aveam pt ca stiam din experienta ca odata trecut efectul anestezicului urmeaza dureri serioase si nu-ti mai arde de nimic , ceea ce s-a si intamplat !

Asa am invatat eu meseria la locul de munca si continui sa prestez dar fereasca Dzeu pe toti de incidente mai grave ca nu e de gluma cu utilajele astea ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde modigliani » 18 Dec 2012, 22:27

cristi_vidican scrie:Cât costă un deget tăiat? .

..... ENORM !!!!!

Nici nu-ti poti imagina cat ! In masura in care despre mine s-a spus mereu ca am "doua maini drepte" ( profesional , hobby - pescuit , catarari libere , bricolaj , grafica , etc ) , lipsa unui "simplu" aratator de la mana stanga este un adevarat calvar !

Practic sunt nevoit sa reanvat sa fac fara acesta tot ce stiam sa fac avand-ul .( pana la a tine rigla de 20 cm pentru a trage o linie cu creionul ..... )

M-am incapatanat si la recomandarea medicului de-a renunta la el am refuzat cu vehementa ..... Am vrut sa-l salvez ! Acum regret enorm , il mai am dar la modul propriu ..... ma incurc in el . Zici ca-i a lu' altu' .

Am trecut prin 12 interventii chirurgicale ( plastic reparatorii ) , si la modul serios vorbind , ma cosea-n culori ( miercurea - de exemplu - imi trebuiau scoase firele ..... mov ! )

Concret : este un supliciu .

Iata-l la cea de-a doua interventie , cea la care mi-a fost suplinit osul cu o atela metalica ( n-am crezut ca vreodata am sa lesin de durere ) :
Fişiere ataşate
deget.jpg
modigliani

Mesajde ovidiu_78 » 18 Dec 2012, 22:37

Urate sunt experientele astea,oricine incepe sa lucreze cu o scula trebuie sa se dicumenteze inainte macar pt a lucra cit mai in siguranta,dar si dupa aceea,trebuie o permanenta stare de concentrare la lucru,fara sa lasam ca alti factori sa ne influenteze acest lucru,ca apoi vin accidentele..poti avea ani de experienta ca toti suntem predispusi la asa ceva

Uite o scula care e buna cam la tot felul de scule

www.microjig.com
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde mibu » 18 Dec 2012, 22:41

Viața ne oferă ce nici prin cap nu ne trece !
Și unele costă cîteodată ,că aproape nici nu mai suportăm !
Și totuși....
Curaj pictore , că știu că poți ! Și trebuie !
De la noi ,toate cele bune !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde csaa » 18 Dec 2012, 23:12

Curaj! Se repara.
csaa

Mesajde modigliani » 18 Dec 2012, 23:16

csaa scrie:Curaj! Se repara.

..... Ntzzzzz !!! ...... Asa ramane ...... Nu mai sunt oase , nu mai sunt tendoane ...... Ce dracu' sa se mai repare ??? :shock:

..... Asta e ..... Exact cum spun , imi ramane sa invat sa traiesc cu el asa cum il am ...... ( cochetez foarte serios cu ideea de-al taia . Ma decid in cateva luni . Doare ..... al dracu' , ne mai fiind vascularizat . Trauma in sine a trecut . Raman sechelele ........ )

Oricum , multumesc prieteni pentru incurajari ......
modigliani

Mesajde csaa » 18 Dec 2012, 23:22

Doare si dupa ce il tai. Se numeste sindromul "membrului fantoma".
csaa

Mesajde Ioan Guist » 19 Dec 2012, 08:35

gigiploesteanu scrie:Părerea mea este că e mai bine să vă protejaţi decât să vă protezaţi (aşa cum zice dl.Ion)

Ba !!!ce inseamna sa ...nu fi atent?
Uite , daca nu am verificat ...reglajul fin, iaca ce o iesit!!
Multumesc de atentionare.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 19 Dec 2012, 08:52

Mulțumim Ovidiu pentru că ne-ai arătat această sculă. E perfectă, mai ales când faci ramele

http://www.microjig.com/price-list/
Face toți banii. Deja mă gândesc pe cine am prin State să-mi cumpere una.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE