Hropaciov scrie:Cineva m-a intrebat mai sus de cand am stupii.Stupii ii am de mult din 1992(m-am apucat de apicultura la 14 ani), deci ceva experienta am, insa nu am vrut sa-i inmultesc foarte mult datorita jobului.M-am ocupat de ei doar in week-enduri(3-4 zile pe luna) iar partea de pregatire, curatire, etc in special iarna,intre sarbatori etc.Oricum, pentru mine apicultura e un hobby ca si pentru altii pecuitul sau vanatoarea etc.
Stimate coleg apicultor ,ca unul care la inceputul activitati de apicultor intrebam si eu tot ca dv.ce sa fac ma revad pe mine in urma cu pesre 30 de ani si pentru aceasta cu modestie va dau un sfat.INCERCATI .Am inteles ca sinteti din jurul Bucurestului. Aveti baza melifera foarte buna in jurul dv.La 20-30km cel mult de Bucuresti avete rapita La sinesti sau in alte parti mai aproape de dv aveti salcim ,teiul la Snagov sau Lipia iar floare soarelui sint cimpurile pline pin la Bucuresti numai trebuie sa va ocupati mai bine de stupi ,ca atunci cind plecati cu ei sa nu fie pe 3-4 rame ca cheltuiti bani degeaba.Va sfatuiesc sa nu va scape rapita ,chiar daca sint mai slabuti si au reg tinere isi revin.Chiar daca la inceput no sa aveti sadisfactii pe masura asteptari cel putin capatati experienta si puteti trage concluzii personal fara sa mai fiti influentat de cineva.pastoralul este cu dus si intors ,nici noi mai batrini nu mereu avem recolta estimata de multe ori abia acoperim cheltuielile de deplasare ,dar eu va sfatuiesc sa incercati mai ales ca nu faceti deplasari pe sute de km . trbuie sa mai fiti asociat cu cineva penru pastoral. SUCCES.