Mai vin cu o completare in cele scrise de Jenica,atat arinul cat si cornul si alunul mai au si asazisele infloriri false
Cum prima data infloreste alunul si dupa aceea arinul sau si amandoua in acelasi timp si asta depinde de clima zonei in care se afla - la mine si in zona carasului le-am vazut inflorite pe amandoua cind am fost anul acesta la Tirgul de la Faget - se poate considera ca sunt folosite in hranirea suplimentara

OK pina aici
Dar,atunci cind vine si o carte si recomanda folosirea polenului de alun in hranirea de iarna o face pe baza unor studii si propune asta
NU am auzit/vazut si nu cred sa existe vreun coleg forumist sa culeaga polenul de arin si alun si sa-l depoziteze/usuce in vederea folosirii in iarna.Cartie din care e copiata informatia sunt vechi si asa era recomandarea atunci
De ce nu incercati sa adunati polen de rapita,sa-l conditionati la lada frigorifica si sa-l dati in turte in februarie dupa un zbor sanatos??
Sau un polen de salcie capreasca deoarece si ala este la fel de bun??
Hai sa fim seriosi cu colectarea polenului de porumb;s-a incercat ceva pe timpuri la cooperativele de productie insa s-au lasat pagubasi
Nici-una dintre cele doua metode NU este economica.ma refer la polenul de alun/arin si la cel de porumb
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...