Iunicule,dupa cum vad eu acel stup arata foarte bine atat cat se poate vedea di o poza,albinele sant jos,ceea ce inseamna ca au mancare suficienta.
eu am numai o parte din stupi cu fund antivarooa si nici la aia nu folosesc folie de loc. am eu o chichita impotriva foliei la stupi am citit intr-o carte de apicultura ca nici ziarele nu sant indicate ca izolatie,de folie nici nu se punea problema (cred ca la Antonescu),motivul:o mai buna circulatie a aerului,deci folosesc izolatie numai din textile si sant multumit. o sa-mi spui ca ai fund antivarooa,deacord cu fundul nu si cu folia. ceea ce nu inseamna ca eu susustin ca folia nu e buna,dar inca nu m-am convins ca e neaparat n ecesara.
in alta ordine se pare ca si tu superi de boala incepatorului ca toti incepatorii si cum am fost si eu la timpul meu. nu mai deschide stupii pe timpul iernii fiindca nici nu-ti dai seama ce mult rau le faci ,daca au mancare destul,si se pare ca au ,lasa-i in pace pana in martie,ca tot nu ai ce le face acuma.eu nici turte nu le dau numai in caz de forta majora,iar ai tai dupa cum spui tu au mai multa mancare decat ai mei,si atunci eu te sfatuiesc sa-i lasi in pace,si trateazate de boala incepatorului cu plimbari printre stupi cu mainile la spate
.........si cu o dusca de palinca ca doar e frig

.
si zapada de la urdinis e recomandat sa o cureti cat mai rar si cat mai cu grija ptr. anu le deranja.
hai ca te-am tinut destul de vorba si poate ai treaba