Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: intrebare

Mesajde csaa » 29 Noi 2012, 20:29

La mine au iesit toate (18-20 de grade). Cred ca o sa iasa si maine la 17 grade cat se preconizeaza.
csaa

Mesajde danielmihai » 29 Noi 2012, 23:06

au iesit si ale mele pana la urma...roii m-au dezamagit au iesit putine dar asta este...asteptam la mai bine!!
danielmihai

Mesajde danielus71 » 22 Dec 2012, 16:22

citesc, si sînt uimit.împachetarea stupilor e o greseala pe care am facut-o si eu cu mult timp in urma.familiile trebuie sa intre in iarna sanatoase,fara paduchi si cu rezerve de hrana suficiente.intr-o carte de stuparit-nu-mi aduc aminte care- este spusa ca :diferenta de temperatura din afara lazii si interiorul ei este de cca 1°C.se schimba povestea cind vorbim de ghem.parerea mea ar fii ca sa se restringa cuibul in primavara ,ptr. dispersia de caldura la nivelul ramelor acoperite de albine.
Sarbatori fericite!
danielus71

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2012, 16:41

Cam asa arata temperatura in stupi iarna;e o foto cu dinamica ghemului si temperatura in stup si exterior
ATENTIE - in stupii impachetati
Pina-ti aduci aminte care este diferenta de temperatura interior-exterior mai pune mina si reciteste si vei fi uimit :?
salve :D
Fişiere ataşate
temperatura in stup - iarna.png
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde danielus71 » 22 Dec 2012, 16:54

ai dreptate nu-i un grad sint 2.eu am citit destul si la „chipuri” m-am uitat, dar experienta de aproape 20 de ani imi spune ca impachetarea e inutila . Acum fiecare e liber sa-si impacheteze sau nu stupii.
Apropo citeste-mi semnatura si intreaba-te din ce categorie faci parte? :lol:
danielus71

Mesajde proapis13 » 22 Dec 2012, 17:01

Din prima,zau :lol:
Da mai sunt 2 categorii la care nu stiu daca ma incadrez;
- aia de stiu si nu spun -
- aia de nu spun ca nu stiu :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde danielus71 » 22 Dec 2012, 23:04

pai cu stiutul e una,cu spusul alta mincare de peste.am incercat sa spun pe alte forumuri si mi-au dat peste nas : ca vin de nicaieri,ca sint enigmatic s.a.m.d.
pai sa va spun o intimplare:eram cu seful meu -in aceea vreme-la un ,,stupar "de 2 lei,si ne-a aratat stupii. avea vre-o 30 in stupina aia,la citi m-am uitat nu era unul fara loca americana.seful a vrut sa-i dea antibiotic sa-si trateze stupii .siti ce a raspuns?ca vrea sa-i omoare stupi si ca nu-i trebuie.
C-am asa si pe aici,daca spun ceva,din experienta mea intilnesc bariere/mentalitati de netrecut. ;)
danielus71

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR