Multumesc tare de primire si sfaturi. Povestesc mai multe acum. Incep prin a va spune ca mi-am luat stupii din mare dragoste pentru albine. La primavara am de gand sa mai iau, desi acum ma gandesc ca poate nu-i o idee grozava ...Am stat pe langa un stupar in varsta tare, care de 40 de ani practica aceasta frumoasa indeletnicre. Mie mi s-a parut ca sfaturile, mai ales acuma in toamna, inaite de iernat au venit ca si de la doctori. Adica daca te duci c-o boala la 10 doctori, primesti 10 tratamente si tot atatea retete. De aceea am incercat sa ma tin de un singur om pana s-o prinde ceva si de mine...nu stiu daca am facut bine. Multe informatii le citesc si se bat cap in cap. Ce ma doare este ca poate din nestiinta mea am pus la pamant un stup bun
Tratamente n-am facut decat anti varroa, ultimul in 20 octombrie, cu varachet forte.
Hrana suplimetara nu le-am dat decat de 2 ori cate jumate de kg: in 20 octombrie si pe la jumatea lunii nov. Turta de la Apiluk, cea fara polen. Nu de capul meu...La ultima verificare, la sfarsit de noiembrie aveau miere destula sa treaca doua ierni, nu una...
A fost cald afara pana tarziu si puiet am avut mult.
Impachetarea am facut-o cu diafragme laterale, polistiren dupa diafagme,ambii stupi pe 5 rame, ziare pe langa.
Au inceput sa moara in prima zi de ninsoare, cand a nins abudent...la urdinis am curatat zapada, mi s-a spus s-o curat...si atunci am vazut ca era blocat de un morman mare de albine duse...
Dupa cateva zile cand temperatura a devenit 4-5 grade cu plus, a venit mosul sa ma ajute, ca eram disperata ca tot gaseam albine moarte...
El a scos polistirenul, si a pus bureti grosi in spatiile de pe laterale, m-a ajutat sa scot albiele moarte...multe...si am verificat matca si numarol celor ramase...3 rame pline...
Ce se vede in poza este doar pierderea in ultima saptamana...si zilnic gasesc un numar de ele moarte...
Ceva nu e bine, mor de ciuda ca nu inteeg ce se intampla. La ambii stupi am procedat la fel, nu inteleg de ce doar unul are probleme. Si nu stiu ce as mai putea face acum. De-aia v-am scris pentru ca ma necajesc zilnic cand le vad...
Multumesc ca m-ati ascultat.