Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!

   |  PRIMA PAGINA  |
Abatele Emile Warre


Parintele stupului Warre (Stupul Popular)

Abatele Emile Warre, este unul dintre marii apicultori, care prin cercetarile sale, a contribuit la dezvoltarea apiculturii. Sistemul de stup propus de el, se bazeaza atat pe observatiile asupra modelelor de stupi existente, cat si pe intelegerea in amanunt a comportamentului albinelor in natura.

Este si autorul unor carti de apicultura, dintre care cea mai cunoscuta este Apicultura pentru toti. Aceast manual de apicultura, reprezinta si la oara actuala, un punct de reper, printre unii apicultori din intreaga lume.

Ca un paradox, Stupul Popular al abatelui Warre, revine puternic in actualitate, fiind mai cunoscut in prezent, decat la vremea cand insusi abatele il folosea.Abatele Emile Ware (1867-1951), s-a nascut intr-o familie de apicultori, care practicau o apicultura primara. Stupii folositi de acestia, erau simple cosnite din paie de secara sau nuiele de rachita. Amintirile din copilarie, traiul printre albine, au fost poate factorul determinant in alegerea viitoarei cariere.

Cuvinte cu valoare de testament, apartinand abatelui :

"Inainte de a va parasi, as dori, dragile mele albine, sa-mi scobesc numele in frunzele acestui copac binecuvantat, ce si-a tras toata seva din locul in care vietuiti. In umbra sa mi-am lasat grijile, mi-am vindecat ranile. Orizontul sau mi-a implinit dorintele, de aceea pot vedea cerurile.

Singuratatea sa e mai mult blanda decat tulburatoare. Prietenele voastre l-au vizitat. L-ati inviat cu zumzetul vostru. Si pentru ca sunteti nemuritoare, dragi albine, veti zumzai iarasi si iarasi in frunzisul sau, acolo unde sufletul meu se va odihni."


Dormi linistit, om bun, care ne-ai daruit atatea lucruri minunate !

INTRETINEREA ALBINELOR   CRESTEREA MATCILOR   HRANIREA ALBINELOR   BOLI SI DAUNATORI   STUPI SI ECHIPAMENTE
APICULTURA NATURALA   DIVERSE IN APICULTURA


Toate drepturile rezervate www.stuparitul.com
Termeni si Conditii