Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!

   |  PRIMA PAGINA  |
PLACI CANDI DIN ZAHAR INVERTIT, PENTRU ALBINE


Reteta standard pentru placi din zahar invertit
autor : Gica Romanescu

Puteti folosi orice cantitati de zahar cu conditia respectarii proportiilor pentru celelalte componente si esentialul, vasul in care pregatiti sa aiba volumul dublu fata de nr. de kg. de zahar. La 5 kg, vas de 10 litri, la 100 kg butoi de 200 litri.

Varianta folosita de mine: Intr-un pet de 2 litri pun 100 grame sare de lamaie, umplu cu apa si amestec pana la dizolvare. Aceasta este solutia de sare de lamaie 5%. Continutul ajunge pentru invertirea a 100 kg de zahar.Necesar :
-oala de 10 sau 15 litri
-200 ml solutie 5% sare de lamaie
-0,9 litri de apa
-10kg zahar

Oala de 10 litri dar e mai buna una de 15 litri. De preferat oala emailata sau din cele cu fundul gros (3 straturi). Sunt bune si oalele de inox dar au tabla subtire si amestecul iese putin maroniu. Sub astea poate fi pusa o tabla. Se pune 0,9 litri de apa si 200 ml solutie 5% sare de lamaie.

Se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se pune treptat zaharul (10 kg) si se amesteca continuu. Atentie, acest amestec incepe sa fiarba violent si exista riscul sa dea peste oala in momentul invertirii. Se tine la invertit 30-60 secunde si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca 10-15 minute timp in care se amesteca din cand in cand apoi poate fi turnat in forme.

Personal il pun in pungi din rola de 2 kg (pun la ochiometru 800g-1kg) videz si lipesc cu o masina. Se poate scoate aerul din punga si inoda apoi punga. Se pun pe o suprafata plana si orizontala la racit.

INTRETINEREA ALBINELOR   CRESTEREA MATCILOR   HRANIREA ALBINELOR   BOLI SI DAUNATORI   STUPI SI ECHIPAMENTE
APICULTURA NATURALA   DIVERSE IN APICULTURA


Toate drepturile rezervate www.stuparitul.com
Termeni si Conditii