Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!

   |  PRIMA PAGINA  |
SIROP DIN ZAHAR INVERTIT, PENTRU ALBINE


Reteta standard pentru sirop din zahar invertit
autor : Gica Romanescu

Reteta pe care o voi posta nu-mi apartine. Invertirea zaharului este cunoscuta de mult timp. Varianta de invertire pentru apicultura a fost stabilita si batuta in cuie de o ruda, acum mai bine de 40 de ani. Personal nu am schimbat nimic la ea.

Puteti folosi orice cantitati de zahar cu conditia respectarii proportiilor pentru celelalte componente si esentialul, vasul in care pregatiti sa aiba volumul dublu fata de nr. de kg. de zahar. La 5 kg, vas de 10 litri, la 100 kg butoi de 200 litri.

Varianta folosita de mine: Intr-un pet de 2 litri pun 100 grame sare de lamaie, umplu cu apa si amestec pana la dizolvare. Aceasta este solutia de sare de lamaie 5%. Continutul ajunge pentru invertirea a 100 kg de zahar.Necesar :
-oala de 10 litri
-100 ml solutie 5% sare de lamaie
-1 litru de apa
-5 kg zahar

Sa presupunem ca vrem sa invertim 5 kg de zahar. Se ia o oala de 10 litri, preferabil emailata. Se pune 1 litru de apa apoi 100 ml solutie sare de lamaie. Se pune la fiert. Cand apa incepe sa cante (inainte de a fierbe) se pun 2 kg de zahar. Se amesteca bine, cand se apropie de fiert se pun celelalte 3 kg si se continua cu amestecatul.

Mare atentie la foc, cand incepe sa fiarba se umfla ca laptele pus la fiert. Face spuma si creste in oala, la un moment dat stationeaza si incepe sa dea inapoi. Asta inseamna ca invertirea s-a terminat. Se stinge focul.

Acum :
- daca vrei sirop 1:1 pui imediat 4 litri de apa rece si amesteci bine.
- Daca vrei sirop 2:1 pui imediat 1,5 litri apa rece si amesteci bine.
Asta este totul.Acum daca se doreste ceva mai bun se poate pune Protofil sau ceaiuri.

INTRETINEREA ALBINELOR   CRESTEREA MATCILOR   HRANIREA ALBINELOR   BOLI SI DAUNATORI   STUPI SI ECHIPAMENTE
APICULTURA NATURALA   DIVERSE IN APICULTURA


Toate drepturile rezervate www.stuparitul.com
Termeni si Conditii