Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!

   |  PRIMA PAGINA  |PASTA DE ZAHAR PUDRA SI MIERE PENTRU ALBINE

Un alt produs cu o eficienta mare, consumat cu placere de albine, usor de preparat si administrat este pasta de zahar pudra si miere.

Mod de preparare
La preparare se vor avea in vedere urmatoarele : folosirea unui zahar pudra de calitate;mierea sa provina de la familii sanatoase ; mierea sa nu fie cristalizata (sau cristalizata fin, de consistenta untului).

In principiu se procedeaza amestecand la rece 4 parti de zahar pudra si o parte miere (mierea usor incalzita). Framantarea se face energic, trebuind sa rezulte un produs de consistenta aluatului.

Corectia produsului se face prin adaugare de miere, daca este prea tare sau de zahar pudra daca este prea moale. Este recomandat ca pentru o mai buna invertire a zaharului sa se aduge si 1-2 g sare de lamaie pe kg.

Mod de administrare
Pasta se administreaza sub forma de turtite a 0,2-1 kg, asezate pe folii de plastic gaurit, tifon, etc., deasupra ramelor, unde albinele au acces direct.

Se poate folosi in tot timpul anului, in toate cazurile, mai putin la hranirea de completare. In aceasta pasta se pot ingloba polen, inlocuitori de polen, ceaiuri medicinale, Protofil, medicamente ,etc.

Este ideala pentru hranirile de stimulare sau de salvare a familiilor ramase fara provizii in timpul iernii sau primaverii.
Bibliografie : Literatura apicola diversa
ATENTIONARE ! Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia ca poate lamuri in totalitate, problematica expusa

Articole similare
Prepararea siropului de zahar pentru albine
Serbet de zahar cu miere
Reteta de baza serbet pentru albine
Preparate pentru albine
Polenul folosit in hranirea artificiala a albinelor
Paste si alte amestecuri proteice
Reteta zahar candi cu miere

Toate drepturile rezervate www.stuparitul.com
Termeni si Conditii