Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!

   |  PRIMA PAGINA  |SERBET DE ZAHAR CU MIERE, PENTRU ALBINE

Dupa ce ati invatat cum se prepara serbetul, a venit timpul sa pregatiti un serbet mai pe gustul albinelor dv. Acest serbet contine pe langa zahar si o anumita cantitate de miere ,ceea ce face ca albinele sa-l consume cu o placere mare. Iata reteta de preparare:

Mod de preparare
Se amesteca 5kg zahar tos, apa 0,850 litri intr-un vas de 10 litrii. Vasul se aseaza pe foc si fierbem 20-30 min. la fel cum am procedat in cazul serbetului simplu. Spumuirea amestecului si stergerea peretilor vasului este obligatorie.

Verificarea concentratiei se face tot cu lingurita si paharul cu apa rece, numai ca de data asta suspensia trebuie sa formeze o boaba care se poate modela intre degete (de consistenta medie). In acest moment se adauga 800 g miere si se mai clocoteste inca 3 min.(in tot acest timp amestecam ingloband mierea).

Mierea folosita trebuie sa nu fie zaharisita sau daca este, se lichefiaza in prealabil. Dupa ridicarea vasului de pe foc, racim amestecul pana la 40-50 grade C si amestecam cu o lingura mare de lemn pana la formarea serbetului. Produsul final se toarna in tavite captusite cu hartie cerata, pergament, etc. Grosimea placilor nu trebuie sa depaseasca 1-1,5 cm.

Administrarea si depozitarea serbetului
Serbetul obtinut prin aceste doua metode se poate folosi ca atare, sau putem incorpora prin framantare energica diferite adaosuri de polen, inlocuitori de polen, acizi pentru corectarea ph-ului, medicamente, etc.

Folosirea serbetului de zahar, sau zahar cu miere, este recomandata tot timpul anului, in toate cazurile, cu exceptia hranirilor de completare. Se poate "fabrica" o cantitate mai mare de serbet care se depoziteaza in locuri cu temperatura de 8-12 grade C, impachetat in pungi, sau in recipiente etanse.

Bibliografie : Literatura apicola diversa
ATENTIONARE ! Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia ca poate lamuri in totalitate, problematica expusaArticole similare
Prepararea siropului de zahar pentru albine
Reteta de baza serbet pentru albine
Preparate pentru albine
Polenul folosit in hranirea artificiala a albinelor
Paste si alte amestecuri proteice
Reteta pasta de zahar si miere
Reteta zahar candi cu miere

Toate drepturile rezervate www.stuparitul.com
Termeni si Conditii